Sidebar Menu

Datum objave: 01. Lipanj 2021

BAŠTINA I GASTRONOMIJA / Učenici TUŠ-a i njihovi mentori sutra će u Heritage hotelu prezentirati jela s nazivima "Šibenik je to", "Djevojka iz moga kraja"...

Diana Ferić
Diana Ferić

Gastro-note Šibenika naziv je zajedničkog projekta Turističko-ugostiteljske škole Šibenik i hotela Life herritage u Šibeniku koji će se održati sutra, a bit će svojevrsni uvod u otvaranje Kuće umjetnosti Arsen jer će prezentirati jela s imenima poznatih pjesmama Arsena Dedića.

 "Cilj projekta je razviti suradnju sa renomiranim šibenskim hotelom i razviti kod učenika pripadnost gastronomskoj sceni grada te ukazati na brojne mogućnosti uklapanja šibenske baštine, u ovom slučaju one glazbene, u domaću gastronomsku ponudu, poigrati se sa glazbenom baštinom na jelovniku, tanjuru jer upravo u tom dijelu hotel priprema neke novine, iznenađenja za sve svoje goste", kaže Senka Dodig, ravnateljica TUŠ -a

Taj je projekt je dio projekta „Konobari kao zvijezde“ jer će se uz jela kuhara iz prvih razreda koji pripremaju „Zvona moga grada“  (rolane tikvice sa kozicama i  šalšom) i „Pjesma moje duše“  (inćuni i sir u obliku boule/note), naći i kokteli naših konobara također prvaša koji će predstaviti koktele „Šibenik je to!“ (baza koktela je šibenska travarica), „Sve te vodilo k meni“ (baza je šibenski prošek) i „Djevojka iz moga kraja“(baza je liker od smokve).

U suradnji sa osobljem hotela procijeniti će se vještine prvaša kuharskog usmjerenja TUŠ a koji su većinu nastave imali on-line, a osoblje će i predstaviti „Šibenske tiramole“, vrhunski domaći pršut gospodina Ivana Alduka te pjenušac g Davora Zdjelarevića, pionira hrvatskog vinarstva.

 Učenici koji će prezentirati projekt su:HTT hostese – Katarina Badžim, Ena Mrčela i Dora Tolmačev, mentor Ante Nakić

Kuhari:  Ena Martinović, Edna Šabić, mentor Biserka Šmit

Konobari: Josip Peran, Mirnes Okanović, Sefe Shatri, mentor Renata Polegubić Vlaše

Voditelji projektasu ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Šibenik Senka Dodig i vlasnik firme Somnium grupe koja upravlja Life Herritage hotelom Davor Švacov.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.