Datum objave: 01. Lipanj 2021

POŽELJAN POSLODAVAC / Mladi stručnjaci kao što je Marin Vukosav zbog posla u Impol - TLM-u doseljavaju u Šibenik

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Impol -TLM u Šibeniku posluje uspješno pet godina i trenutno zapošljava 430 radnika. Stručni kadrovi u ovoj tvrtki lako pronalaze posao uz mogućost stalnog napretka. Tako je i u ovom trenutku aktivno nekoliko oglasa za slobodna radna mjesta i to inženjer sigurnosti na radu, inženjer elektrotehnike, traže se i metalurški radnici, a također je slobodno i radno mjesto unutar Službe održavanja dizalica za što se traži elektro održavatelj. Svi oglasi su objavljeni na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Pored aktivnih oglasa Impol -TLM ima kontinuiranu potrebu za zapošljavanjem inženjera strojarstva, metalurgije, kemije i kemijskog inženjerstva.

Na WEB stranici društva Impol -TLM: http://www.impol-tlm.hr/odrzivi-razvoj/ljudski-resursi uvijek je moguće dostaviti otvorenu molbu i životopis.

O Impol - TLM -u kao poželjnom poslodavcu svjedoče naši zadovoljni zaposlenici pa tko i mladi procesni inženjer Marin Vukosav koji se iz Ploča doselio u Šibenik. Evo njegove priče:

 Za početak, od kuda dolazite i  koja su vaša dosadašnja iskustva?

Dolazim iz Ploča, gdje sam rođen i gdje sam završio osnovnu i srednju školu, a nakon srednje škole sam upisao studij u Splitu.

Koji studij ste završili i da li ste se zaposlili odmah po završetku?

Završio sam studij industrijskog inženjerstva na FESB-u, a nakon završetka studija sam odmah počeo raditi u automobilskoj industriji na poslovima inženjera za precizna mjerenja. Taj posao sam obavljao oko dvije godine, te sam na tom radnom mjestu stekao nova znanja, iskustvo i vještine koje su mi bile potrebne za napredak i razvoj.

 Što vas je dovelo do odluke da se prijavite za rad u Impol-TLM-u?

Nakon dvije godine rada na istim poslovima u Splitu, zaželio sam se novih znanja, iskustva, mogućnosti za napredovanje. S obzirom da sam mlad, željan sam proširiti opseg znanja što više, a o Impol-TLM-u sam čuo sve najbolje, te mi se činilo kao odlična prilika za steći veliku količinu znanja s obzirom na opseg poslova i način rada.

Kako je izgledao postupak zapošljavanja?

Poslao sam otvorenu zamolbu za posao budući da sam nakon pregledavanja interneta uvidio da bi Impol-TLM mogla biti dobra firma za zaposlenje. Par dana nakon, dobio sam poziv iz kadrovske službe tvrtke te su me pozvali na testiranje i intervju jer sam im se učinio kao dobar kandidat. Nakon obavljenog testiranja iz par područja te intervjua, u vrlo kratkom roku sam dobio ponudu za posao koju sam i prihvatio budući da su mi se svidjele ideje i planovi koji su postavljeni pred mene.

Je li Vam teško bilo donijeti odluku o preseljenju u Šibenik?

Nakon što su me kontaktirali iz kadrovske službe Impol-TLM-a s ponudom za zasnivanje radnog odnosa, lako sam se odlučio za preseljenje budući da sam rodom iz Ploča. Pet godina studirao sam u Splitu, a odmah nakon toga još dvije godine radio u Solinu, tako da mi sam čin preseljenja nije bio problem. U Šibeniku sam vrlo lako pronašao stan i jako zadovoljan kako sam se tu snašao.

Kako ocjenjujete radne uvjete u Impol - TLM- u?

Uvjeti rada su dobri, jako sam zadovoljan s primanjima, plaća se isplaćuje redovno, kako je propisano Kolektivnim ugovorom, što je nama u Impol-TLM-u sasvim normalno, a svjedoci smo da nažalost velik broj radnika nema takvu sreću, već im isplate kasne i po nekoliko mjeseci.

Što točno radite?

Zaposlen sam na radnom mjestu Procesnog inženjera u Hladnoj valjaonici koja je jedan od četiri proizvodna procesa unutar Impol-TLM-a. Moji radni zadaci su praćenje i nadzor proizvoda u Hladnoj valjaonici; izrada uputa za rad za sve strojeve koje koristimo, rješavanje eventualnih nesukladnosti koje se mogu pojaviti u radu te donošenje korektivnih radnji za uklanjanje eventualnih nedostatka. Posao mi je dosta kompleksan, ali je jako interesantan upravo zbog složenosti, a najviše mi se sviđa mogućnost učenja svaki dan.

Što vam se sviđa u Impol-TLM?

U proizvodnji mi mi se sviđa to što svaki naš proizvod ide kroz više procesa, dakle u sve proizvodne procese, čime se nudi puno novih znanja, a to posao čini zanimljivim. Posao nije suhoparan već izazovan i svaki dan nudi nešto novo što mi predstavlja zadovoljstvo. Također, jako mi se sviđa što sam dobio priliku za napretkom te su mi poslodavci nakon par mjeseci zaposlenja ponudili ugovor za bolje radno mjesto, čime su pokazali da računaju na mlade željne učenja, a takav oblik priznanja je najbolja motivacija za rad.

Biste li preporučili Impol-TLM svojim prijateljima i poznanicima?

 Svakako, budući da sam u ovih šest mjeseci, od kada sam zaposlen, puno naučio, ušao u sustav rada te uvidio velike mogućnosti za napredak, kako vlastiti, tako i tvrtke.

Kakvi su Vam planovi za budućnost?

Trenutno sam fokusiran na učenje i napredak u Impol - TLM -u, za sada sam zadovoljan svime što mi poslodavca nudi, te se nadam da će budućnost donijeti rast i razvoj tvrtke, a i mene osobno.

Iz kategorije: Vijesti