Datum objave: 31. Svibanj 2021

PAUKOV TEŠKI PORAZ / Pobijedio Jelića samo u Skradinu i u tri općine , u Šibeniku dobio neznatno više glasova nego u prvom krugu i 3000 manje od Jelića

Diana Ferić
Diana Ferić

Poraz koji je HDZ - ov kandidat za župana Goran Pauk doživio u drugom krugu izbora još je veći kada se njegov rezultat usporedi s rezultatom postignutim  u prvom krugu, ali i kada se analiziraju  izborni rezultati u drugom krugu po gradovima i općinama.

Naime, Pauk u drugom krugu nije uspio mobilizirati niti jednog glasača više nego u prvom krugu  već je dobio i neznatan broj glasova manje. Svi su glasovi kandidata iz prvog kruga otišli  nezavisnom Marku Jeliću koji je odbio  25 458 glasova u odnosu  na Paukovih 16 366.

To znači da su dobar posao, mobiliziravši svoje birače odradili SDP -ov Joško Šupe te kandidat MOST -a i Domovinskog pokreta Ivica Ledenko.

Na proteklim izborima u drugom krugu Jelić je, i to uvjerljivo, pobijedio Pauka u svim općinama i gradovima osim u Skradinu, Unešiću, RužićU i Kijevu. Čak je u Drnišu, koji je važio kao tvrđava HDZ -a, Jelić osvojio više glasova birača. U Kninu je za Pauka još gora situacija jer je Jelić dobio  4 000 glasova,  a on samo 1 400.

U Šibeniku, Paukovom rodnom gradu i središtu Županije, Jelić je dobio čak 3 000 više glasova od Pauka koji je osvoji svega nekoliko stotina više glasova nego u prvom krugu.

Istodobno, njegov stranački kolega Željko Burić, HDZ -ov kandidat za gradonačelnika je  u drugom krugu u Šibeniku  dobio čak 3 000 glasova više nego u prvom krugu što znači da su s ebirači odlučivali za kandidata, a ne za stranku.  

Dvostruko bolji rezultat u drugom  krugu imao je i SDP - ov  Tonči Restović što znači da su on i Burić podijelili glasove kandidata iz prvog kruga koji nisu prošli u drugi krug.

U Vodicama u kojima je u drugom krugu izbora za gradonačenika pobijedio HDZ -ov kandidat,a   Jelići je u utrci za župana porazio Pauka s čak 1000 glasova više. 

 

FOTO: Duško Jaramaz, PIXELL

Iz kategorije: Vijesti