Datum objave: 31. Svibanj 2021

DAN POSLIJE / Gubitnika izbora Pauka i Restovića jutrosnema na društvenim mrežama,Rakić dostojanstveno čestitao pobjednicima,Vidović prozvao lokalne SDP -ovce

Diana Ferić
Diana Ferić

Među gubitnicima na proteklim izborima u drugom krugu  na društvenim se mrežama, nakon objave izbornih rezultata oglasio jedino Paško Rakić, HDZ - ov kandidat za podžupana koji je, kako to i priliči čestitao pobjednicima.

"Napokon je završila izborna kampanja i poznati su svi rezultati. Narod je rekao svoje. Iskrene čestitke svim izbornim pobjednicima i nek’ ispune svoja obećanja. Hvala vam na potpori i povjerenju od prvog dana mog mandata sve do protekle kampanje. Ništa se u životu ne događa slučajno i za sve nas Bog ima plan. Nemojmo nikad odustati od činjenja dobra i od mijenjanja svijeta oko nas. Ja ću i dalje biti vaš čovik!", porzčio je Rakić.

HDZ -ov kandidat Goran Pauk koji, nakon 15 godina napušta kormilo županiji i koji  je, inače vrlo aktivan na društvenim mrežama, jutros do 9 sati nije napisao niti riječi. Trebalo je prespavati poraz u koji valjda do zadnjeg nije vjerovao.

 Nije se na svom Facebook profilu oglasio niti Tonči Restović kojeg je i u drugom krugu potukao Željko Burić, HDZ - ov kandidat za gradonačelnika Šibenika osvojivši gotovo dvostruko više glasova. Ali zato se oglasio saborski zastupnik SDP -a Franko Vidović, nekada prvi SDP - ovac u Šibeniku.

"Priča o dizanju SDP na noge u Šibeniku i županiji sa 6000 glasova u drugom krugu izbora za gradonačelnika na valu uspjeha Marka Jelića nije ništa drugo nego frazetina. SDP je treća stranka u gradu, iza HDZa i NL Stipe Petrine. SDP je četvrta stranka u županiji iza HDZ-a, NL Marka Jelića i NL Stipe Petrine i bez sudjelovanja u drugom krugu izbora za župana. To se nikad u zadnjih 20 godina nije dogodilo. Ako je to rezultat kojim se ponosite, nakon 4 godine "rada" i rastjerivanja neistomišljenika i uvođenja potpunog jednoumlja u stranku, izlaska na izbore sa listom za županijsku skupštinu koja nije nikad bila na Županijskom odboru stranke i nikad nije izglasana, onda je to otužno", napisao je Vidović na svom Facebooku profilu.

Pobjednici imaju što slaviti. Novi stari gradonačelnik Šibenika Željko Burić jutros je objavio na svom Facebook profilu:

"Dobro jutro, Šibeniče. Od srca vam hvala na povjerenju. I u trećem mandatu ćemo raditi s istim žarom kao i do sada. Novi dan, novi projekti. Nastavljamo ovu sjajnu priču zajedno."

Novinarima je kazao da danas  priprema iznenađenje tako da će sve krupne projekte istaknuti na jednom zidu u gradskoj upravi, a naredne četiri godine svaki odjel koji provede projekt do kraja, prekrižit će ga.

"Hvala vam na podršci, hvala vam na kritici. Nastavljamo ovu sjajnu priču" , riječi su kojima se svojim biračima zahvalio Danijel Mileta, novi - stari šibenski dogradonačelnik.

 Slave i nezavisni  Marko Jelić koji je  uvjerljivo porazio Gorana Pauka u utrci za župana Šibensko - kninske županije,a li i njegova prva suradnica, šibensko - kninska podžupanica Iris Ukić Kotarac iako žali što će nakon 2008. godine napustiti primoštensku općinsku upravu.  

"Odlično se osjećam, nestrpljivo jer jedva čekam početi raditi, a imamo jako puno posla. Možda će sada neki ljudi u Županiji imati namjeru nešto sakrivati od Marka i mene, njih pozivam da budu pristojni i da primopredaju vlasti napravimo dobro i pristojno kako bi čim prije mogli krenuti u realizaciju programa koji smo obećali – kazala je. Pozivam sve građene da mi dadu obavijesti i informacije o svemu onome za što sumnjaju da nije bilo korektno u proteklom razdoblju, kao i prijedloge za rješavanje problema. Želim imati otvorenu politiku i svi građani su dobrodošli, a ja ću im biti na raspolaganju", poručila je. 

Iz kategorije: Vijesti