Sidebar Menu

Datum objave: 30. Svi 2021

HDZ -ova ANALIZA LOKALNIH IZBORA / HDZ je ostvario "kolosalnu pobjedu", kaže Plenković, ali ga muči poraz u Šibensko - kninskoj županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Premijer i predsjednik HDZ -a Andrej Plenković izjavio je večeras da je HDZ postigao "kolosalnu" pobjedu na lokalnim izborima, ali je priznao da su jedino u Šibensko - kninskoj županiji doživjeli veliki poraz.

Analizirat ćemo što se i kako dogodilo, ali moguće je da je došlo do zamora materijala", kazao je novinarima.

"Želim iskazati jedinstven stav cijelog vodstva HDZ-a, a to je da je HDZ apsolutni, rekao bih kolosalni pobjednik ovih izbora. Osvojili smo 15 od 20 hrvatskih županija, što se nije dogodilo dosad u povijesti. Osvojili smo Varaždinsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Ličku županiju, ostalo smo sve ponovili, nažalost nismo pobijedili u Šibensko-kninskoj županiji. Niti jedna Vlada nije dala toliko novca gradovima i županija. Niti jedna Vlada nije toliko radila na decentralizaciji - dodao je i nadometnuo kako mnogi nisu prepoznali rezultate koji su napravljeni.  Kad imate 15 do 20 županije, kad imate tri od šest velikih gradova...može to i bolje. Moramo nešto ostaviti i za idući puta", rekao je Plenković.

Nakon isticanja Šibensko - kninske županije u negativnom svijetlu bilo bi logično da netko za to što se dogodilo snosi i odgovornost.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.