Datum objave: 28. Svibanj 2021

VELIKO ŠIBENSKO SRCE / Obitelj koja je u potresu ostala bez doma uselila u "šibensku kuću" koju su izgradili šibenski volonteri predvođeni udrugama "Park" i "Čarobna glazba"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Humanitarna akcija izgradnje kuće za obitelj u Sisačko - moslavačkoj županiji koja je u potresu ostala bez doma koju su povele šibenske udruge "Park" i "Čarobna glazba", a podržali brojni volonteri, uspješno je okončana. U seli Mali Gradac kod Gline podignuta je montažna kuća u koju su uselili trinaestogodišnji Stefan i njegov otac Dragan. Oni su od sada živjeli vrlo teškim uvjetima u neprikladnom metalnom kontejneru.
Ovom se zaista nisam nadao, niti smo ovo nikada mogli očekivati. Kuća u kojoj smo živjeli prije potresa jako je nastradala, dobila je crvenu naljepnicu i više nije sigurna za život. Morat će se rušiti. Puno hvala ekipi iz Šibenika koja je ovdje bila u dva navrata i sagradila nam novu kuću. Mi smo planirali seliti odavde, i da je prošlo tjedan dana više, otišli bi. Tako da je ova kuća došla u zadnji tren – kazao je Dragan koji nije skrivao suze radosnice dok je useljavao u "šibensku kuću".

­–Od početne ideje do kraja prošlo je dosta vremena, ali sam zadovoljan kako je kućica na kraju ispala – kaže inicijator akcije, Dražen Frua – Ponosan sam na ovo naše djelo. Vlastitim smo rukama od temelja do krova nekome izgradili kuću, novi dom. Kuću za koju su svi elementi bili izrađeni u Šibeniku u Malom Gradcu postavili smo za tjedan dana. Zahvaljujem svim volonterima koji su zasluži da smo uspjeli ovo ostvariti.
Humanitarna akcija "Gradimo kuću za potresene" trajala je tri mjeseca. Za gradnju i opremanje kuće prikupljeno je gotovo 30 tisuća kuna donacija. Donirali su i privatne osobe, poduzeća,poduzetnici i lokalna samouprava.

Iz kategorije: Vijesti