Datum objave: 19. Svibanj 2021

IVICA LEDENKO POTVRDIO / Formiran zajednički klub u Županijskoj skupštini koji ima većinu za formiranje vlasti, u drugom krugu MOST - Domovinski pokret podržavaju Marka Jelića

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Most i Domovinski pokret, koji su na lokalnim izborima na razini županije izašli zajedno, u drugom krugu izbora za Šibensko-kninskog župana podržavaju Marka Jelića, a u Županijskoj skupštini imat će zajednički klub vijećnika, priopćili su jutros iz Mosta i DP-a, priopćili su jutros potvrđujući vijest koju smo već jučer objavili, istina kao neslužbenu.

"Most i Domovinski pokret na izbore na županijskoj razini su izašli zajedno. Koalicijskim predizbornim dogovorom su se obavezali, ukoliko izborni rezultat to bude omogućio, da formiraju zajednički klub vijećnika u županijskoj skupštini.

Kako je izbornim rezultatom koalicija Most - Domovinski pokret dobila 3 vijećnička mandata u Županijskoj skupštini Šibensko kninske županije, tako je ispunjen uvijet za formiranje Kluba vijećnika. 

U Klubu vijećnika Most- Domovinski pokret su: Ivica Ledenko, Višnja Gojanović i Branko Dželalija.

Prva zajednička odluka Kluba županijskih vijećnika Most - Domovinski pokret je da se u drugom krugu izbora za župana Šibensko kninske županije podrži nezavisni kandidat Marko Jelić", kažu u svom priopćenju.

U Zajedničkom klubu u Županijskoj skupštini, prema tom dogovoru sudjelovat će vijećnici NL Stipe Petrina, Grupe birača Marka Jelića te SDP i tako imaju većinu za formiranje vlasti.

U drugi krug izbora za šibensko-kninskog župana ušli su nezavisni Marko Jelić kojeg podržava NL Stipe Petrina i Grupa birača s 36,52 posto glasova te Goran Pauk (HDZ, HSLS) s 36,10 posto glasova. 

 Foto: arhiva,Pixsell/YouTube

Iz kategorije: Vijesti