Datum objave: 19. Svibanj 2021

NASTAVLJA SE NESTABILNO VRIJEME / Na Jadranu je na snazi žuti i narančasti alarm zbog mogućnosti jakog i olujnog sjevernog i sjeverozapadnog vjetra.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U većem dijelu zemlje danas će prevladavati oblačno s kišom, mjestimice obilnom, osobito u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Lokalno može biti i pljuskova praćenih grmljavinom, vjerojatnijih u drugom dijelu dana na istoku zemlje i u unutrašnjosti Dalmacije. Uz obalu će biti čestih sunčanih razdoblja, a na jugu Dalmacije je vjerojatnost za oborinu najmanja.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će umjeren jugozapadnjak i jugo postupno, najprije na sjevernom dijelu, okretati na mjestimice jaku buru i sjeverozapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 12 do 17, u Dalmaciji od 18 do 22 Celzijeva stupnja, prenosimo s portala Index.hr.

Meteoalarm za cijelu zemlju

Za područje cijele Hrvatske na snazi je žuto upozorenje Meteoalarma zbog obilne kiše i grmljavinskih nevremena.

Na Jadranu je na snazi žuti i narančasti alarm, ponajprije zbog jakog i olujnog sjevernog i sjeverozapadnog vjetra.

Stabilizacije nema ni sljedeći tjedan

Prema večeri će se situacija smirivati, a oborine postupno prestajati, najprije u zapadnim područjima.

U četvrtak će isto biti nestabilno, već od jutra s kišom i pljuskovima, uglavnom u gorju i na istoku zemlje, te na krajnjem jugu.

Petak i dalje pokazuje dobre izglede da bude suh u većini predjela. Iako, nema stabilizacije, tako da će i u subotu biti prolaznih pljuskova, uglavnom u gorju i na sjevernom Jadranu, u noći na nedjelju na širem riječkom području i u sjeverozapadnoj unutrašnjosti uz granicu sa Slovenijom.

Stabilizacije nam, kako se čini, nema ni u sljedećem tjednu, prognozira meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Iz kategorije: Vijesti