Datum objave: 17. Svibanj 2021

HUMANITARNA AKCIJA / Akcija "Dvije Tee za sve žene" za Ginekološki odjel šibenske bolnice privukla pozornost javnosti

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Javnost je pozitivno reagirala na humanitarnu akciju za nabavu prikupljanja sredstava za novi Ctg uređaj i novu posteljinu za Odjel ginekologije šibenske bolnice. koje su pokrenule dvije Tee, Šibenčanke Tea Mikulandra i Tea Marjančić , a odmah su im se javile i šibenske Agentice dobrote.

"Javili su nam se i “agenti dobrote” i ponudili svoju pomoć sto smo mi sa zadovoljstvom prihvatile, a sve u svrhu toga da što prije skupimo 70000 kuna kojima ćemo kupiti novi najmoderniji Ctg za rađaonu. Iako u samoj rađaoni postoji dobar Ctg ovaj je još bolji i ima vise funkcija kao sto je praćenje vitalnih funkcija majke i blizanaca, sto dosadašnji nije imao, a taj iz rađaone će ići na odjel ginekologije. Moram se zahvaliti Marijani Rajić iz Udruge Aurora koja mi je jako pomogla savjetima i gospođi Pameli Galić iz županijske uprave koja je bila jako susretljiva i strpljiva, kako telefonski tako i putem e-maila i vodila me kroz aplikaciju preko koje se predaje zahtjev za izdavanje rješenja za prikupljanje humanitarne pomoći. U planu nam je još i tražiti humanitarni broj telefona putem kojeg će se također skupljati donacije za akciju. S obzirom na to da sam majka troje djece i nemam u planu vise rađati nemam osobnog interesa od ove akcije već želim pomoći našim sugrađankama da im sto bezbrižnije prođu zadnji tjedni trudnoće i sam porod, a isto tako se želim tako zahvaliti i našem osoblju ginekologije i rodilišta koji predano i s puno ljubavi rade svoj posao, pa su tako i mene i Teu ispratili kroz naše trudnoće. S obzirom na to da je smo akciju pokrenule prije nekoliko dana odaziv je dobar, a poruka podrške ne nedostaje te očekujemo da će akcija biti uspješno završena u sto kraćem roku", kazala nam je Tea Marjančić.
 
 
Sve je počelo tako što ju je njezina prijateljica Tea Mikulandra nazvala s odjela Šibenske ginekologije i rekla da se jedan od Ctg aparata pokvario i tako se usporio protok trudnica koje su u zadnjim tjednima trudnoće dolazile na snimanje. Budući da je već ranije organizirala akciju za djecu potresom pogođenih područja  koja je bila uspješna Tea Mikulandra je  procijenila da nema bolje osobe Tee Marijančić za organiziranje nove humanitarne akciju, a ona je to objeručke prihvatila. U motiviranju građana da uplate svoje novčane priloge i uključe se u ovu akciju sigurno će joj pomoći i to što je zahvaljujući izboru Za Najljepšu mamu Hrvatske  koji je nedavno održan u Šibeniku postala još vidljivija u javnosti jer je ponijela titulu najglamuroznije natjecateljice.
 
I vi možete pomoći i to uplatom na IBAN račun HR2024020063500026224.
Iz kategorije: Vijesti