Datum objave: 12. Svibanj 2021

KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA HRVOJE ZEKANOVIĆ: Zbog neodgovornog ponašanja gradske vlasti porezni obveznici će uređenje tvrđave sv. Ivana platiti 23 umjesto 8 milijuna kuna

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvoje Zekanović, kandidat Hrvatski suverenista Hrvatske konzervativne  strankoe, stranke Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku i stranke Neovisni za Hrvatsku za gradonačelnika Grada Šibenika, jedan od inicijatora  obnove šibenskih tvršava pa tako i svetog Ivana,  u čemu je u početku sudjelovao, prometnuo se u ovoj predizbornoj kampanji u najvećeg kritičara tog projekta, najprije zbog plana uređenja turskog šatora s prezentacijom osmanlijske kulture i baštine na noj, a sada i zbog njegove cijene. S tim u vezi poslao je priopćenje medijima u kojem proziva aktualnu vlast da je kriva što će porezni obveznici umjesto planiranih 8 milijuna za taj pothvat platiti 23 milijuna kuna.

"Tvrđava Sv. Ivana u Šibeniku je najveći projekt obnove kulturno povijesnih baštine Šibenika ali istovremeno jedan od najvećih propusta aktualne gradske vlasti.  Ugovor o obnovi Sv. Ivana je potpisan  još 2016. godine te je projekt trebao biti okončan u rujnu 2019. godine. Danas je svima jasno kako je u ovaj veliki projekt ukupne vrijednosti 49 milijuna kuna u popriličnom zakašnjenju. Za ovaj projekt je iz sredstava EU osigurano preko 41 milijun kuna dok je sufinanciranje grada Šibenika trebalo biti oko 8 milijuna kuna.

Zbog kašnjenja s provedbom projekta i raspisivanjem natječaja ovaj projekt će porezne obveznike koštati znatno više. Naime u međuvremenu su cijene građevinskih radova  otišle u astronomske visine. Da su u gradskoj upravi na vrijeme raspisali natječaje projekt bi građane koštao oko 8 milijuna kuna, a ovako znatno više. Troškove je teško procijeniti ali se približavaju iznosu od 23 milijuna kuna.

Računica je jasna, netko se razbacuje i neodgovorno postupa javnim novcem. Krivac je naravno aktualna gradska uprava koja umjesto da o svakoj kuni proračuna vodi računa tek tako zbog nerada potroši  ogromnih 15 milijuna kuna. Građane grada Šibenika se mora podsjetiti kako je istovremeno potpisan i ugovor o obnovi palače Galbiani koji je vodila Šibenska biskupija, a već dvije godine Šibenčani i njihovi gosti mogu uživati u sjajnom Interpretacijskom centru Katedrale sv. Jakova, Civitas sacra, dakle može se kad se hoće!", ističe Zekanović.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3