Datum objave: 03. Svibanj 2021

RESTOVIĆ O UMIROVLJENICIMA KAO IDENTITETU ŠIBENIKA / Trebamo međugeneracijsku solidarnost i još jedan dom za stare i nemoćne u Šibeniku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ako ne postoji međugeneracijska solidarnost i ako ne mislimo o onima koji nisu naše životne dobi, budućnost nam nikako nije svijetla poručio je na današnjoj konferenciji za novinare Tonči Restović, SDP - ov kandidat za gradonačelnika Grada Šibenika i dodao. ”Mladi, umirovljenici, obitelj s djecom ili bez djece, oni srednje životne dobi – svi smo mi "naš Šibenik". Briga o najranjivijima pokazuje koliko smo kao društvo osviješteni i koliko nam je zaista stalo. Jedan od mojih ciljeva, koje sam više puta istaknuo u svojoj kampanji, jesu i besplatni vrtići. No, ako zanemarimo one bez kojih danas ne bi bilo nas, a ni naše djece, nigdje doći nećemo. Zato još jednom kažem - i umirovljenici su naš identitet, a naš Šibenik mora o njima adekvatno brinuti.

SDP-ov kandidat za šibenskog gradonačelnika Tonči Restović i Igor Tanfara na konferenciji za medije govorili su danas o potrebi gradnje još jednog doma za umirovljenike u Šibeniku.

Kazali su da je u Šibeniku potrebno izgraditi još jedna dom umirovljenika s obzirom na dugu listu čekanja smještaja u Cvjetni dom.

 U državi je oko milijun umirovljenika na 1,2 milijuna zaposlenih. To je poražavajuće stanje. Prosječna mirovina je 40 posto prosječne plaće, a u našem je gradu taj omjer sve veći. Podatke skrivaju kao zmija noge, puno je više umirovljenih nego zaposlenih i o tim jadnim ljudima se ne vodi računa – kazao je Tanfara, navodeći da Šibenik ima kvalitetan dom za starije osobe u kojem se na smještaj čeka u prosjeku dvije do tri godine, a mnogi i ne dočekaju.

Da je gradska vlast izdvojila dio novca iz Europske unije, mogao se izgraditi još jedan kvalitetan dom za stare i nemoćne, naveo je Tanfara izražavajući potom svoje općenito nezadovoljstvo radom gradske uprave, manjkom radnih mjesta za mlade zbog čega iseljavaju iz grada, netransparentnošću trošenja javnog novca i nedovoljnim ulaganjima u poduzetništvo i turizam, kako prenosi ŠibenikIN.

 

Iz kategorije: Vijesti