Sidebar Menu

Datum objave: 18. Travanj 2021

VAKCINACIJSKI TURIZAM / Turističke agencije u Njemačkoj, Nizozemskoj i Turskoj počele nuditi vakcinacijske paket aranžmane za Rusiju i Srbiju?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon što je Srbija napravila presedan i omogućila cijepljenje građanima drugih zemalja, a Rusija dobila potvrdu da njeno cjepivo OK i objavila da ga ima, pojavio se u Europi novi oblik turizma  koji je prozvan vakcinacijskim turizmom. To su uočile neke turističke agencije u Nizozemskoj i Njemačkoj, a potom i Turskoj te počele nuditi vakcinacijske paket aranžmane za Rusiju i Srbiju. Ideja je jednostavna - a agencije nude manje više ono što i inače nude, ali je glavni motiv za polazak na putovanje i benefit - cijepljenje. Naravno naglašava i upozorava da su putovanja organizirana u skladu s epidemiološkim mjerama. Zainteresiranih ne manjka. Nizozemska turistička aagencija koja je bila zamoljena da organizira odlazak petnaestak Nizozemaca na cijepljenje u Srbiju, sada je prebukirana i, kako javljaju, ima više od 500 upita dnevno za vakcinacijske aranžmane u Srbiji i Rusiji. Vidjevši poslovnu priliku slične su aranžmane počele nuditi i neke turističke agencije u Njemačkoj i Turskoj. U Srbiji su vrlo zadovoljni brojm turista i neočekivanom vakcinacijskom "turističkom" sezonom tim prije jer se stranci koji su se cijepili vraćaju po drugu dozu i dovode druge zainteresirane za cijepljenje bez čekanja i formalnosti. Iako je vakcinacijski turizam još u sivoj zoni, a njegovo postojanje nije službeno potvrđeno i odobreno, čini se da ipak nekako funkcionira.   

Foto: Twitter/sputnikvaccine

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.