Datum objave: 17. Travanj 2021

PRIOPĆENJE ŠIBENSKE BISKUPIJE / Odgađaju se slavlja svete krizme i prve svete pričesti. Župnici dobili odobrenje da mogu sami podijeliti svetu krizmu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i brige za zdravlje i živote vjernika i svih građana, šibenski biskup Tomislav Rogić donio je odluku od odgodi slavlja svete korizme i prve svete pričesti do 20. svibnja te pozvao vjernike da krizmu i pričest planiraju poslije tog datuma s nadom da će se situacija poboljšati.
Ovo je vrijeme naše zajedničke usrdne molitve svemogućem Bogu da skrati dane iskušenja i povrati nam zdravlje i mir. Kako je u ovim okolnostima odgoda i pomicanja datuma slavlja krizme nemoguće napraviti raspored krizmi po župama, podsjećam na odluku od 8. ožujka 2021. godine prema kojoj ove godine svi župnici imaju delegaciju mjesnog ordinarija da mogu sami podijeliti svetu krizmu. Biskup ili drugi delegirani svećenik doći će podijeliti krizmu gdje god to bude moguće. Ukoliko bi bilo koji ćžupnik sam tražio drugog krizmatelja potrebno je da za to dobije dozvolu Ordinarija. Stoga neka župnici u dogovoru s roditeljima sami odrede datum krizme u vremenu poslije 20. svibnja, kroz ljeto ili na jesen uz poštivanje svih propisanih mjera – kaže biskup Tomislav Rogić u Odluci o odgodi svete krizme i svete pričesti.

Foto: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Vijesti