Datum objave: 15. Travanj 2021

OTKRIĆE JUTARNJEG LISTA / COVID dodatak koji stiže umirovljenicima izravno se koristi u promidžbi HDZ - ovih kandidata

Diana Ferić
Diana Ferić

Jutarnji list je dobio i objavio naputak koji je poslan svim HDZ -ovim kandidatima na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu kojim se od njih traži da hvale Vladin COVID dodatak umirovljenicima,a vejrojatno su to dobile i ostale organizacije HDZ -a u Hrvatskoj. I na Facebook profilu Andreja Plenkovića pojavio se oglas o covid- dodatku umirovljenicima, koji je platio HDZ

Ovime ne kupujemo glasove umirovljenika, ovo je potez odgovorne Vlade, izjavio je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković kad su ga novinari pitali zašto se s covid-dodatkom, odnosno jednokratnom novčanom pomoći za umirovljenike čekalo do izbora, piše Jutarnji list.

I dok premijer javnost pokušava uvjeriti da nije riječ o predizbornom potezu, njegov HDZ uvelike šalje naputke članstvu kako u nastavku kampanje upravo moraju što više koristiti informacije o covid-dodatku za umirovljenike. Tako proizlazi iz obavijesti koju je Zvonimir Milas, voditelj Izbornog stožera HDZ-a grada Zagreba, uputio predsjednicima temeljnih ogranaka stranke.

"U prilogu vam šaljem informaciju o Vladinom covid-dodatku za umirovljenike - za najranjiviji sloj našega društva te vas molim da tu informaciju komunicirate sa svima onima u vašem okruženju na koga se ona odnosi", stoji u toj uputi koju potpisuje Zvonimir Milas.

To potvrđuje da je 600 milijuna kuna koliko će biti izdvojeno za tzc. COVID dodatak izravna promidžba HDZ -a novcem svih poreznih obveznika.

Iz kategorije: Vijesti