Sidebar Menu

Datum objave: 13. Travanj 2021

KORONAVIRUS / I dalje velik broj novooboljelih u Županiji, Stožer preporuča odgodu sportskih natjecanja i ustezanje od odlaska na mise

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog vrlo nepovoljne epidemiološke situacije, Stožer CZ Šibensko - kninske županije   koji se danas sastao u svom užem sastavu, apelira na sve građane da je neophodno pridržavati se epidemioloških mjera koje su na snazi, kako ne bi došlo do njihovog  pooštravanja istih, odnosno novog zatvaranja Šibensko-kninske županije. Naime, bolnički sustav je prenapregnut i više nije u mogućnosti građanima pružiti zdravstvenu uslugu i skrb koja im je potrebna.  

Stožer, stoga, izdaje preporuku organizatorima sportskih događanja da do daljnjega odgode sva županijska natjecanja u klupskim kontaktnim sportovima na otvorenom. Također, vjerskim zajednicama na području naše županije preporučuje se da do daljnjega odgode skupne pripreme za primanje svetih sakramenata, a sve kako bismo zaustavili širenje opasne zarazne bolesti koja ugrožava i onemogućava normalan život sviju nas.

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 141 osoba je oboljela od COVID-19 infekcije.

Preminuo je muškarac rođen 1957. godine obolio  od zarazne bolesti COVID-19,  liječio se u šibenskoj bolnici.

Trenutno je  488 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 62 osobe, od kojih je pet osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 11 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 1432 osobe.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 326 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.