Datum objave: 09. Travanj 2021

NOVA EPIDEMIOLOŠKA MJERA / Za sve razrede u školama u Županiji uvodi se ponovno samo online nastava zbog pogoršane epidemiološke situacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Prateći razvoj epidemiološke situacije na području Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na Šibensko-kninsku županiju, nametnuta je potreba donošenja odluke o organizaciji nastave, odnosno o izboru između modela održavanja nastave, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.

Iz pribavljenog mišljenja Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo proizlazi da je nastava na daljinu (on-line) trenutno jedini prihvatljiv način održavanja nastave budući da je veliki broj učenika i djelatnika u izolaciji ili samoizolaciji. Održavanjem nastave po Modelu ''C'' smanjio bi se rizik daljnjeg prijenosa bolesti među učenicima i nastavnicima te potencijalno prenošenje bolesti na članove obitelji, čime bi se u konačnici poboljšala ukupna epidemiološka slika u županiji.

Ravnateljima osnovnoškolskih i srednjoškolskih obrazovnih ustanova preporuča se u razdoblju od 12-26. travnja 2021. godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu „C“ (nastava na daljinu) za sve razrede.

Strukovne škole koje izvode stručnu praksu izvan školskih ustanova (kod privatnih poslodavaca, u obrtničkim radionicama i sl.) mogu nastaviti s izvođenjem stručne prakse tijekom izvođenja nastave na daljinu uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Iz kategorije: Vijesti