Datum objave: 09. Travanj 2021

KORONAVIRUS DANAS / U Županiji i cijeloj Hrvatskoj ponovno veliki broj novooboljeli, ali i umrlih, Stožer kaže da smo na prekretnici

Diana Ferić
Diana Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 168 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije.

Trenutno je 567 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 74 osobe, od kojih je pet osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 11 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 2354 osobe.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 307 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Od posljedica zaraze koronavirusom u Hrvatskoj je u protekla 24 sata umrlo 50 osoba, a zaraza je potvrđena kod novih 2599 osoba od ukupno 8994 testiranih u zadnja 24 sata, priopćio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite.

U državi je trenutno 13.200 aktivnih slučajeva zaraze.

Među njima je 1768 pacijenata na bolničkom liječenju, od čega je na respiratoru njih 175.

"S obzirom na današnji broj novozaraženih i preminulih, jasno je da smo na prekretnici. Odaziv na cijepljenje, poštivanje mjera, to određuje smjer epidemije. Najviše možemo učiniti sami. Cijepljenje je najsigurniji i najjednostavniji alat za povratak na staro. To je bez dileme", rekao je ministar zdravstva Vili  Beroš na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Iz kategorije: Vijesti