Datum objave: 07. Travanj 2021

ZEKANOVIĆ U SABORU NAPAO BURIĆEVU VLAST / Na području TEF -a nisu napravili još ništa, a s dovršenjem radova na svetom Ivanu dobrano kasne

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije šibenske teme našle su se danas na aktualnom sati sjednice Hrvatskog sabora zahvaljujući zastupniku Hrvoju Zekanoviću. Prvo se pitanje odnosilo na neiskorišteni prostor bivše Tvornice elektroda i ferolegura, a drugi na projekt uređenja jedne od šibenskih tvrđava, svetog Ivana. 

- Gospodin Plenković i tadašnji ministar Goran Marić, revitalizaciju prostora bivše Tvornice elektroda i ferolegura sami su proglasili projektom mandata. Radi se o onom prošlom mandatu, o izgubljene četiri godine, a ja ih pitam što su do sada učinili za taj prostor koji je po svim objektivnim procjenama najvrjedniji prostor na našoj jadranskoj obali, vrijedan 350 milijuna kuna? Odgovor je da su do sada samo osnovali tvrtku Batižele i to je sve. U četiri godine nije došlo ni do kakvog pomaka, a prostor TEF-a nije revitaliziran i propada već desetljećima - rekao je Hrvoje Zekanović, predsjednik saborskog Kluba Hrvatskih suverenista.

- HDZ-ov gradonačelnik Burić nije realizirao projekt uređenja šibenske tvrđave sv. Ivana. Taj je projekt potpisan 2016. godine, trebao je biti završen do 2019., ali nije do danas. Dakle, da se sada krene s radovima, trebalo bi još barem dvije godine. Zbog kašnjenja radova, tvrđava će porezne obveznike i građane Šibenika koštati oko 20 milijuna kuna više. Gradonačelnik Burić i HDZ-ov menadžment Grada Šibenika svojim su neradom i nebrigom građanima stvorili trošak od više desetaka milijuna kuna - dodao je Hrvoje Zekanović, predsjednik saborskog Kluba Hrvatskih suverenista i kandidat za gradonačelnika Grada Šibenika.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je Zekanoviću odgovorio kako će "onaj tko ne koristi mogućnosti ili gubi proračunska sredstva bilo da su nacionalna ili  europska na kraju sigurno dobiti sankcije od  birača na sljedećim lokalnim izborima", piše ŠibenikIN:

Iz kategorije: Vijesti