Sidebar Menu

Datum objave: 31. Ožujak 2021

DOTACIJE IZ GRADSKOG PORORAČUNA / Udruge civilnog društva i kulturni programi dobili za ovu ukupno 2,3 milijuna kuna

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Šibenik podijelio je iz gradskog proračuna za 2021. godinu za tehničku kulturu, kulturne udruge, organizaciju Šibenskog kulturnog ljeta 2021. te tekuće donacije udrugama civilnog društva i udrugama iz područja socijalne skrbi oko 2,3 milijuna kuna.

Za programe kulturnih udruga predviđen je iznos od 520 tisuća kuna koji je raspoređen za aktivnosti i projekte ukupno 23 udruge. Za organizaciju Šibenskog kulturnog ljeta osiguran je iznos od 400 tisuća kuna. Pristigle prijave programa u kulturi vrednovalo je Kulturno vijeće grada Šibenika.

Sredstva za tehničku kulturu u iznosu od 40.000,00 kuna raspoređena su udrugama i društvima koje su se javile na Javni poziv te zadovoljile sve formalne uvjete natječaja.

Iznos od 706 tisuća kuna raspoređen je udrugama civilnog društva za programe i projekte 36 udruga te aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Šibenik.

Iznos od 636 tisuća kuna raspoređen je za udrugama iz područja socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, te zaštite kulturne baštine i to za rad Caritasa Biskupije Šibenik, Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Šibensko-kninske županije “Kamenčići“, Centra za socijalnu inkluziju Šibenik, Pučkog otvorenog učilišta Šibenik, Udruge Bodulići i Katedrale sv. Jakova.

Prijave pristiglih programa ocjenjivala su Povjerenstva za provedbu postupka stručnog vrednovanja prijava zaprimljenih po Javnom pozivu. Zadaća Povjerenstava je stručno vrednovati prijave isključivo na temelju programskih i financijskih podataka iznesenih u obrascu prijave te na temelju podataka iz popratne dokumentacije.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.