Datum objave: 31. Ožujak 2021

POTPISAN UGOVOR / Posebnu brodicu za potrebe Hrvatskog centra koralja na Zlarinu gradit će splitska tvrtka "Pakleni otoci"

Diana Ferić
Diana Ferić

Splitska tvrtka „Pakleni otoci“ d.o.o. gradit će brodicu za  edukativne i istraživačke potrebe Hrvatskog centra koralja Zlarin vrijednu (s PDV-om) 2,56 milijuna kuna. Ugovor o projektiranju i  gradnji plovila dugog 12 i širokog 6 metara danas su potpisali Željko Burić, gradonačelnik Šibenika i Luka Colnago, direktor tvrtke „Pakleni otoci“ d.o.o.

„Otoci trebaju sadržaje koji će otvarati perspektive u turističkom, ali prvenstveno i u razvojnom smislu. Koraljarstvo je na Zlarinu ostavilo neizbrisiv trag i to želimo pokazati, čemu će  pridonijeti i brodica čiju je izradu Grad Šibenik naručio za Hrvatski centar koralja.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić dodavši da se  cjelokupni projekt  realizira zadovoljavajućom dinamikom.

Brodica katamaranskog tipa će biti izrađena od legura aluminija. Namijenjena je prijevozu 12 putnika i dva člana posade.

„Sadržavat će  prostor za prijevoz i rukovanje ronilicom na daljinsko upravljanje (ROV) za potrebe provedbe mjera praćenja ciljnih vrsta i staništa, te  ekran za prikaz podmorskog djelovanja ronilice. Brodica će služiti, kako u ljetnim – tako i u zimskim uvjetima, za prijevoz će je moći koristiti i osobe s invaliditetom. Prevozit će istraživače i znanstvenike, bit će namijenjena i za provedbu interpretacijsko-edukativnih programa za djecu i mlade te organiziranje turističkih tura“, rekao je Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

Luka Colnago, direktor tvrtke Pakleni otoci d.o.o. kazao je da će se poslu pristupiti odmah kako bi se zadovoljio rok isporuke proizvoda od 9 mjeseci.

Inače, ukupna vrijednost projekta Hrvatski centar koralja Zlarin je 24.127.147,50 kuna, a partneri na provedbi projekta su  Javna ustanova za upravljanje  zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode Šibensko-kninske županije – Priroda, Turistička zajednica Zlarin i Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Iz kategorije: Vijesti