Datum objave: 25. Ožujak 2021

HRVOJE ZEKANOVIĆ :Županijska vlast ne želi pred izbore za njih neugodne rasprave pa su odgodili i javnu raspravu o izmjenama Prostornog plana

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski suverenisti Šibensko - kninske županije osuđuju odgađanje javne rasprave i javnog izlaganja o Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana Šibensko-kninske županije i smatraju ga neprihvatljivim pogotovo nakon što je izražen iznimno velik interes građana za najavljenu javnu raspravu te nakon što je najavljen dolazak brojnih zainteresiranih čimbenika, stoji u njihovom današnjem priopćenju za javnost. Ocjenjuju da se županijska vlast prepala sučeljavanja s onima koji misle drukčije.

"Jasno je kako je navedena tema delikatna, ali bježanje od rasprave koja je zakonom predviđena i obvezna u svakom slučaju je neprihvatljivo. Jedino pravo objašnjenje za ovu odgodu nije “analiza planskih rješenja vezanih uz elaboraciju poglavlja obnovljivih izvora energije” kako se nemušto opravdavaju iz Županije, nego je isključivo strah od argumentirane rasprave prije svega o temi postavljanja novog dalekovoda kroz šibensku Dubravu", ističe Hrvoje Zekanović u ime Hrvatskih suverenista.

Trasa navedenog dalekovoda prolazi doslovno kroz dvorišta stanovnika Dubrave tako da nije čudno što su iz Županije izbjegli raspravu o ovoj temi.

"Nije teško pretpostaviti da se aktualne vladajuće garniture u sljedećem periodu neće baviti temama u kojima gube političke bodove s obzirom na nadolazeće lokalne izbore. Međutim očito su zaboravili da bi njihov posao trebao biti isključivo zastupanje interesa građana", zaključuje Zekanović.

Iz kategorije: Vijesti