Datum objave: 24. Ožujak 2021

CIJEPLJENJE / U petak masovno cijepljenje u sportskoj dvorani na Baldekinu, organizira se u dvije smjene

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Masovno cijepljenje građana protiv bolesti COVID 19 u sportskoj dvorani na Baldekinu bit će u petak 26. ožujka. Organizirano je u dvije smjene i to od 8,30 do 11,30 sati te od 15 do 18 sati. Prema planu cjepit će se oko 500 građana. Liječnici obiteljske medicine mogu upisati po 30 pacijenata.

Građane će Pfizerovim cjepivom cijepiti pet timova Doma zdravlja.

U dvoranu će se, kako je objavljeno, ulaziti na manji ulaz sa strane bliže centru grada, a izlaz je prema Osnovnoj školi Jurja Šižgorića. Odvojeni ulaz i izlaz olakotna su okolnost pa ne bi trebalo doći do stvaranja gužvi.

"Možemo reći da će nam ovo cijepljenje u petak biti svojevrsna proba za takva cijepljenja jednom kad nam konačno krenu pristizati veće količine cjepiva. Pet timova moglo bi cijepiti bez problema i tisuću ljudi, a mi sada krećemo s 500. Prema nekim najavama sljedeći bi tjedan trebali primiti i Pfizerovo i Modernino cjepivo", kazao je Joško Jurić, ravnatelj Doma zdravlja za ŠibenikIN.

On ističe kako je bolje građane cijepiti u većim objektima poput dvorane na Baldekinu nego da dolaze na cijepljenje u male ambulante .

Za sada još traje cijepljenje starijih dobnih skupina i kroničnih bolesnika. Pretpostavka je da bi za dva do tri tjedna mogli doći na red građani koji su se prijavili online preko sustava za cijepljenje.

Iz kategorije: Vijesti