Datum objave: 22. Ožujak 2021

GLOBALNA INICIJATIVA / U Šibeniku će u subotu sat vremena biti isključena javna i dekorativna rasvjeta na šibenskoj rivi, znate li zbog čega?

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik i ove se godine pridružuje globalnoj akciji Sat za planet Zemlju. U subotu, 27. ožujka u 20:30 sata na jedan sat bit će isključena javna rasvjeta na šibenskoj rivi.

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, 14. godinu zaredom u cijelome svijetu organizira „Sat za planet Zemlju“.

Ove godine pod sloganom „Pokreni se za planet“ inicijativa je usmjerena na klimatske promjene, čijih smo posljedica sada svjesniji nego ikada prije. Prethodnu godinu su obilježili brojni ekstremni vremenski događaji, poput  porasta temperatura, zagađenosti rijeka, češćih šumskih požara, pojave novih zaraznih bolesti - svi su oni povezani s klimom i imaju izravan utjecaj na čovječanstvo.

Uz poznati apel za isključivanjem javne i dekorativne rasvjete na 60 minuta u gradovima, kao i one u našim domovima, WWF poziva građane da se priključe i zoom događaju koji organiziraju u vrijeme samog Sata za planet Zemlju, 27. ožujka u 20:30 sata. Uz ples i predstavljanje pjesme napisane posebno za ovu priliku, taj će događaj poslužiti kao podsjetnik da je neophodno da se hitno pokrenemo i promijenimo ponašanje kako bismo ublažili klimatske promjene. 

Sat za planet Zemlju (Earth Hour) pokrenut je u Sydneyu 2007. godine kao građanska inicijativa u znak prosvjeda protiv klimatskih promjena i poziv na hitnu akciju. Na jedan sat posljednje subote u ožujku, milijuni ljudi širom svijeta isključuju svjetla kako bi izrazili simbolički čin podrške Zemlji.

Iz kategorije: Vijesti