Sidebar Menu

Datum objave: 18. Ožujak 2021

STROŽE EPIDEMIOLOŠKE MJERE / Zbog porasta broja oboljelih od bolesti COVID 19 online nastava ponovno u svim školama u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog nastavka rasta broja novooboljelih i danas se sastao uži sastav Stožera civilne zaštite ŠKŽ te je donesena Preporuka za održavanje nastave po kombiniranom modelu u razdoblju od 22. ožujka do 1. travnja 2021. godine.

Ravnateljima osnovnoškolskih obrazovnih ustanova preporuča se u razdoblju od 22. ožujka – 01. travnja 2021. godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu „C“ (nastava na daljinu) za djecu od 5-8. razreda.

Ravnateljima srednjoškolskih obrazovnih ustanova preporuča se u razdoblju od 22. ožujka – 01. travnja 2021. godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu „C“ (nastava na daljinu) za sve razrede srednjih škola, izuzev učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola (individualna nastava) koja bi se provodila prema Modelu „A“ (nastava u školi).

Naime, iz pribavljenog mišljenja Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo proizlazi da je nastava na daljinu (online) za pojedine dobne skupine prihvatljiv način održavanja nastave budući da je veliki broj učenika i djelatnika u izolaciji ili samoizolaciji. Prelaskom na model ''C'' pojedinih razreda smanjila bi se dnevna putovanja javnim prijevozom, a time i gužve u autobusima.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.