Datum objave: 18. Ožujak 2021

Katedralna Župa sv. Jakova donirala stambeni kontejner za potresom pogođenu Sisačku biskupiju.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Katedralna Župa sv. Jakova iz Šibenika nakon novčane pomoći koja je putem Šibenske biskupije upućena u potresima stradalim područjima Hrvatske, prikupila je i sredstava za nabavu stambene jedinice za smještaj onih koji su ostali bez domova. Riječ je o potpuno za život potpuno opremljenom stambenom kontejneru koji je otpremljen u Sisak.

Zahvaljujući dobroti mnogih pojedinaca – priopćila je Katedralna župa sv. Jakova – koji su svojim prilozima pomogli ovaj projekt prikupljeno je gotovo 50 posto potrebnih sredstava, dok je preostala sredstva donirala župa. Time je dovršila ovaj karitativni projekt, u vrijednosti od oko 70.000 kn, za nabavu novog i posve opremljenog stambenog kontejnera jedne zadarske firme. Stambeni kontejner ima kupaonicu, spavaću sobicu te uređenu kuhinju, uz dodatak perilice-sušilice i klima uređaja.

Stambeni kontejner postavljen je u Sisku na za to pripravljen teren, uz druge slične kontejnere u Petrinjskoj ulici te će ovih dana biti priključen na struju, vodu i odvodni sustav zahvaljujući gradskoj službi. Korisnica doniranog kontejnera je Zvjezdana Miljanić iz Siska s područja katedralne župe Sv. Križa, a na prijedlog župnika preč. Marka Karače.

Župnik Šibenske katedralne župe don Krešimir Mateša koji s župnim suradnikom Lazarom Čivljakom, pratio darovani stambeni kontejner u Sisak, kazao je da je svjestan je da ova pomoć nije “ni nova, ni obnovljena kuća” za gospođu Miljanić, nego tek privremeni smještaj u jednoj maloj stambenoj jedinici, vanjskih dimenzija 6 x 2,4 m. Ipak, vjeruje da će biti dovoljna da unese tračak svjetla i nade u njezinu muku i neizvjesnost proteklih mjeseci, te ohrabrenja za vrijeme kojem ide ususret.

Na kraju je don Krešimir Mateša zazvao Božji blagoslov na sve koji su po ovom karitativnom djelu postali suradnici Božjega milosrđa, ili će to postati sudjelovanjem u dovršetku ovog projekta, odnosno do stavljanja u uporabu ovog stambenog kontejnera.

Izvor: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Vijesti