Sidebar Menu

Datum objave: 16. Ožujak 2021

POGODILI POTREBE RODITELJA / Za produženi boravak zainteresirani roditelj čak 219 učenika šibenskih osnovnih škola

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Sedam osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik u školskoj godini 2021./22. provodit će program produženog boravka. Uz dosadašnje tri škole - OŠ Jurja Šižgorića, OŠ Tina Ujevića, OŠ Jurja Dalmatinca, program produženog boravka omogućit će se i polaznicima OŠ Vidici, OŠ Fausta Vrančića, OŠ Meterize i OŠ Petra Krešimira IV.

Nakon izvršenog predupisa u prve razrede osnovnih škola za 2021./22. školsku godinu interes za uključivanje prvašića u program produženog boravka iskazalo je 140 roditelja. Osim za učenike prvih razreda, program produženog boravka za učenike drugih i trećih razreda nastavlja se i sljedeće školske godine čime će ukupno 219 učenika koristiti produženi boravak u ukupno 13 odgojno-obrazovnih skupina. U aktualnoj školskoj godini, podsjetimo, programom produženog boravka obuhvaćeno je 79 djece u pet odgojno-obrazovnih skupina.

„Interes roditelja nije nas iznenadio budući da nam je to bio i ključni motiv za uvođenje produženog boravaka u onim školama koje ga mogu organizirati. Ovo je nastavak našeg ulaganja u poboljšanje standarda života naših sugrađana, posebice djece i mladih.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Za ovu namjenu u Proračunu će biti osigurano 1.200.000 kuna čime će se financirati plaće i ostala materijalna prava učitelja u produženom boravku, didaktički materijal i pribor, režijski troškovi, troškovi opremanja i prilagođavanja prostornih i drugih uvjeta u cilju provedbe što kvalitetnijeg programa dok troškove prehrane snosi roditelj.

Produženi boravak je poseban oblik odgojno-obrazovnog rada koji se prema potrebama organizira za učenike razredne nastave od I-III razreda u trajanju od pet sati te započinje nakon redovite nastave i završava u 17 sati. Program produženog boravka svaka škola usklađuje s potrebama zaposlenih roditelja te svojim organizacijskim, kadrovskim i prostornim uvjetima. Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi uvođenje i provođenje ovoga programa u osnovnim školama povjereno je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje i financiraju izvođenje programa.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.