Datum objave: 15. Ožujak 2021

TROKUT POKREĆE PODUZETNIČKI INKUBATOR / Za poduzetnike početnike organiziraju poseban program, a mentori si i neki međunarodno priznati stručnjaci

Diana Ferić
Diana Ferić

Centar za nove tehnologije Trokut u Šibeniku pokreće Poduzetnički inkubator kao posebno dizajnirani program koji pomažu mladim startupovima, poduzetnicima početnicima, da rastu te traže izvrsne ideje za razvoj i rast u poslovnom okruženju na tržištu.. Uključuje radne prostore, mentorstvo, obrazovanje i pristup investitorima za startupe i samostalan nastup na tržištu.  U toku je natječaj za sudjelovanje u programu tog poduzetničkog inkubatora koji je otvoren do 31. ožujka ove godine, a bit će  izabrana i najbolje  poduzetničke ideja i nagrađene s  ukupno  100.000 kuna kako doznajemo  od Katarine Čorković, projekt menadžerice u Trokutu.  Mentori na radionicama bit će i neki dokazani svjetski stručnjaci poput

Amerikanca Mikea Pulleya koji se nedavno doselio u Šibenik. Ima preko 10 godina iskustva rada u Appleu (bivši Apple Major Accounts Business Development Manager) te ima iskustvo u radu tvrtkama kao što su Hewlett Packard i druge, upravljajući programima širom Europe.

Bit će organizirano šest modula koji će trajati po tjedan dana.

Evo cjelokupnog programa s atraktivnim predavanjima i radionicama:

INSPIRATIONAL DAY – 13.04.2021

Za vrijeme inspiracijskog dana polaznicima će se prezentirati program poduzetničkog inkubatora, predstavit će se predavači kao i mentori. Tijekom uvodnog predavanja prolazit će se sa polaznicima što to znači biti poduzetnik, koji je „mindset“ potreban za uspjeh i kako znati da li je njihov proizvod ono što je potrebno tržištu.

BUSINESS MODEL – 19-23.04.2021

Tijekom prvog tjedna predavanja, polaznici će naučiti na koji način napraviti poslovni model, kako planirati razvoj proizvoda i tvrtke, kako upravljati projektima te će izraditi trogodišnji plan uz korištenje tehnike „growthhacking-a“.

Mentor: Diana Mudrinić s godinama iskustva rada sa startupima i EU fondovima kojima je svima ista polazišna točka - održivost poslovnog modela. Tijekom svog rada u prvom coworking prostoru u Zagrebu, HUB385, Diana razvija i implementira HUB385 Academy gdje osigurava različite izvore financiranja, vodi najveći regionalni techfesta Brave New World i sudjeluje na raznim radnim panelima i radionicama.Tijekom rada u HUB385 Diana je bila aktivni član u Radnoj skupini za izradu Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb za razdoblje do 2020. godine, te u Radnoj skupini za informacijske tehnologije Hrvatske udruge poslodavaca.

PRODUCT WEEK -26-30.04.2021

Kako bi proizvod bio adekvatan tržištu od samog početka, ovaj tjedan je posvećen samom razvoju i dizajnu proizvoda te osnovamaresponzivnosti u digitalnom okruženju.

Mentor: vlasnici tvrtke Codecacao Antonio Meić i Antonija Škugor. Zajedno imaju neprocjenjivo znanje o razviju proizvoda, što  klijenti zapravo žele. Antonio ima godine iskustva s poduzetništvom, te je također CEO i osnivač firme CR4ZY & SUPERLATIVE, usredotočene na tehnologiju i e-gaming. Antonija Škugor je direktorica dizajna te ima iskustva u brendiranju web stranica, aplikacija, knjiga i ostalo.

MONEY, MONEY, MONEY WEEK – 03-07.05.2021.

Svakom poduzetniku je potrebno osnovno znanje o funkcioniranju financija poslovnih subjekata i značaj poznavanja elementarnog dijela zakonodavstva vezano za priznavanje prihoda i rashoda , što uključuje poznavanje i značaj, obrtničkih (knjiga primitaka i izdataka)i poslovnih knjiga trgovačkih društava (Račun dobiti i gubitka, bilanci, porezima s kojima se susreću u poslovanju) i koji poslovni subjekt otvoriti (obrt, paušalni obrt, d.o.o., j.d.o.o., ugovor o djelu, …).  Tijekom ovog tjedna svi polaznici će naučiti osnove financija, likvidnosti i kako komunicirati sa svojim računovođom, koliko je bitno računovodstveno praćenje i preglednost financija za poslovanje tijekom poslovne godine.

Mentor: Ivana Vudrag voditeljica je financijskog odjela Trokuta i ima trogodišnje iskustvo na poziciji voditelj odjela komercijalnog sektora u trgovačkom lancu, dugogodišnje iskustvo na poziciji  project managera na investicijskim projektima ulaganja u podizanje poduzetničke infrastrukture, razvoj i rast kroz potpore poduzetništvu i voditeljice računovodstva i financija, te posjeduje vještine pristupa rješavanju aktualne problematike predmetnih tekućih i projektnih aktivnosti.Neki od njezinih zadataka uključuju upravljanje i koordinaciju mjesečnog izvješćivanja, izradu proračuna i procjenu prognoze, pružanje usluga backofficea vezano za računovodstvene procese u poslovanju.

MARKET WEEK – 10-14.05.2021

U četvrtom tjednu predavanja, polaznici prolaze kroz sva osnovna znanja koja su im potrebna kako bi identificirali  svoje tržište, prepoznali svoje konkurente, kako promijeniti svoj način razmišljanja i proširiti svoje tržište na globalnu razinu, te razne „go-to-market“ strategije.

Mentor: Mike Pulley nam dolazi iz Amerike  i nedavno se doselio u Šibenik. Ima preko 10 godina iskustva rada u Appleu (bivši Apple Major Accounts Business Development Manager) te ima iskustvo u radu tvrtkama kao što su Hewlett Packard i druge, upravljajući programima širom Europe. Pola godine radi u Londonu na savjetovanju o digitalnoj transformaciji.

THERE IS NO „I“ IN TEAM – 17-21.05.2021

Koje su vrijednosti tvrtke koju poduzetnik pokreće i kako iz toga saznati koga zaposliti. Zašto je važno upravljati timom i s njima blisko surađivati u svakom koraku; su samo neke od teme koje će pokriti u ovom tjednu.

Mentor: Branka Lasić je osoba s jakim voditeljskim vještinama. Ima preko 15 godina iskustva na najvišim rukovodećim pozicijama u industriji razvoja softvera te vođenju timova i zapošljavanju u IT industriji.

INVESTMENT READY – 24-28.05-2021

U zadnjem tjednu polaznici će naučiti na koji način osigurati različite izvore financiranja, te će direktno s investitorima naučiti što  investitori očekuju, kako pripremiti dobar  „pitching“ i što investitori žele da startupi znaju. Osim investitora, proći će se mogućnosti financiranja iz EU fondova, raznih VC-eva i businessangelsa.

Mentor: Stevica ima iskustvo programera i serijskog osnivača Habbits, Locodels i Alamo (robotske kosilice) samo su tri iz njegovog opsežnog portfelja. Ozbiljno je povezan s hrvatskom start-up scenom. 2012. godine, uz podršku Veleposlanstva SAD-a, a kasnije i organizacijsku potporu STEP-a Ri, osnovao je StartupCamp; program za početnike u ranoj fazi. Desetak novoosnovanih poduzeća uspjelo je prikupiti 2,2 milijuna USD nakon programa. U slobodno vrijeme Stevica razvija softver samo iz svoje zabave a trenutno radi u FilRouge Capital (FRC) upravitelj je investicijskog onda čiji se fondovi usredotočuju na poduzeća u ranoj fazi, od početnih, sjemenskih i runda ulaganja.

DEMO DAY – 31.05.2021

Demo day je zadnji dan poduzetničkog inkubatora gdje svi polazici predstavljanju svoje proizvoda na način na koji su naučili za vrijeme poduzetničkog inkubatora. Demo day je otvoren za javnost i medije, te će žiri odabrati najbolje poduzetničke ideje te će im se dodijeliti adekvatne nagrade. Nagrade će uključivati financijski stimulus, kao i mogućnost korištenje coworking prostora u Trokutu, te kontinuirano usmjeravanje od mentora Poduzetničkog inkubatora.

"Prijavi se i sudjeluj, možda je baš tvoja ideja vrijedna prve zarade, a i put do tvog uspjeha", poručuju iz Trokuta.

 

Iz kategorije: Vijesti