Datum objave: 12. Ožujak 2021

DONACIJA / Grad Šibenik donirao Županijskom zavodu za javno zdravstvo posebji zamrzivač za Pfizerovo cjepivo protiv koronavirusa

Diana Ferić
Diana Ferić

Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije gradonačelnik Željko Burić uručio je danas 39.301,88 kuna vrijednu donaciju Grada Šibenika. Riječ je o specijaliziranom zamrzivaču NL ULT 100 -86C specijalizirane tvrtke Labomar d.o.o. za čuvanje Pfizerova cjepiva protiv bolesti COVID- 19.

„Donacijom hladnjaka za Pfizerovo cjepivo željeli smo pomoći Zavodu na podizanju kvalitete rada i prevladavanju izazova uslijed pandemije izazvane koronavirusom.  Njega možemo pobijediti jedino  društveno odgovornim ponašanjem i zajedništvom te svjesnošću o važnosti cijepljenja. Cijepljenje jest pravo pojedinca, ali predstavlja i odgovornost svakoga od nas u zaštiti javnog zdravlja.“, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Prilikom preuzimanja donacije, Diana Dulibić,  ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo zahvalila je Gradu Šibeniku i gradonačelniku Buriću istaknuvši da će zamrzivač biti od velike koristi za pravilno skladištenje i distribuiranje Pfizerovog cjepiva. Primopredaji je nazočila voditeljica Službe epidemiologije ZJZ Ankica Parat Baljkas.

Ravnateljica Dulibić najavila je također kako će masovno cijepljenje započeti nakon što stigne dovoljna količina cjepiva, a tada će se aktivirati i punktovi te zdravstveni timovi koji će odraditi taj važan posao.

Iz kategorije: Vijesti