Datum objave: 01. Ožujak 2021

NADARENA ANTEA MILETA / Na natjecanju učenika i studenata glazbe i suvremenog plesa osvojila prvu nagradu u suvremenom plesu i to u višoj kategoriji od one kojoj pripada

Diana Ferić
Diana Ferić

Ante Mileta, učenica Osnovne škole za balet i suvremeni ples, koja djeluje pri OŠ Jurja Dalmatinca ,osvojila je prvi nagradu na ovogodišnjem, 59. natjecanju učenika i studenata glazbe i suvremenog plesa i to u trećoj, višoj kategoriji od one u koju po godinama pripada. Tako se plasirala na državno natjecanje. Ante je prije godine u travnju na državnom natjecanju učenika glazbe i plesa osvojila drugu nagradu i koju i svega tri boda dijelila su je od prvog mjesta. Antea ima 11 i po,l godina i pohađa treći razred Škole za balet i suvremeni ples i peti razred OŠ Jurja Dalmatinca . Te je nagrade osvojila sa svojom učiteljicom plesa Anom Jurić Šaškor. Lani se se na državno natjecanje plasirale njihove dvije ekipe,a li nije održano zbog koronavirusa i lockdowna, kazao nam je Natko Duvnjak, ravnatelj OŠ JUrja Dalmatinca.

Ante Mileta je kći šibenskog dogradonačelnika Danijela Milete i njegove supruge Marijane, poznate po uspjesima njihovo četvero djece u karateu, koji trenira i Antea, te u natjecanju u matematici u projektu Malac genijalac, te u suvremenom plesu.

Ante od šeste godine trenira karate u kojem se ovjenčala brojnim medaljama, a sa sedam je upisala ritmičku gimnastiku, dok se baletom i suvremenim plesom počela baviti kada je imala svega tri i pol, odnosno četiri godine.

"Najprije sam išla na balet iza stare pošte kod tete Sokole (Draganić-Vrančić, dugogodišnja šibenska baletna pedagoginja, op. a.), a u isto vrijeme išla sam i na ples kod Sjena (udruga i plesni teatar, op. a.). Volim i balet i ples, svako na svoj način. Razlika je što smo u baletu više na prstima s glavom gore uzdignutom, a u plesu, ajmo reći, idemo gore-dolje i možemo biti malo opušteniji nego u baletu. A ritmička gimnastika i balet su povezani - govori Antea i objašnjava da je na regionalnom natjecanju učenika glazbe i plesa nastupila s još pet svojih prijateljica iz škole, ali je njima, kaže, nedostajalo malo bodova da se plasiraju na državno natjecanje", ispričala je prije dvije godine, kada je osvojila državnu nagradu u suvremenom plesu za Slobodnu Dalmaciju.

Iz kategorije: Vijesti