Datum objave: 27. Veljača 2021

ŠTEKATI / Glazba na štekatima ipak neće biti zabranjena, ali mora biti tiha. Razmak između stolova 3, a među gostima 1,5 m

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kada u ponedjeljak budu otvorene terase ugostiteljskih objekata ipak neće biti nijeme kao što je najavljivano. Naime Stožer se dogovorio s interesnim udrugama ugostitelja i glazbenika pa će glazbe ipak biti, ali mora biti tiha, odnosno ne smije biti previše glasna.
Kao što je poznato Stožer je i prije zabranjivao glazbu u kafićima, a ključna ideja u borbi protiv korone bila je da glasna glazba potiče goste u ugostiteljskim objektima da govore glasnije i viču, a tada se i kapljice sline šire više nego kada se govori normalno te tako povećavaju rizik širenja zaraze.
Dakle glazba na štekatima dobila je zeleno svjetlo, ali uz uvjet da ne bude previše glasna.
Ostalu uvjeti za otvaranje štekata nisu se mijenjali. Razmak između stolova mora biti 3 metra, a među gostima metar i pol osim ako je riječ o članovima uže obitelji koji ne moraju držati razmak među sobom. Za odlazak u WC obvezna je maska. Ugostitelji se moraju osigurati sredstva za obveznu dezinfekciju ruku svih koji dolaze na štekat.

Iz kategorije: Vijesti