Datum objave: 25. Veljača 2021

ŠIBENSIK ZASLUŽUJE BOLJE / Gradska vlast i dalje ne poduzima ništa pa na Vidicima djeca i ostali pješaci hodaju kolnikom, a nogostupima vladaju automobili

Diana Ferić
Diana Ferić

Administrator Facebook grupe "Šibenik zaslužuje bolje" uputio je još jedno otvoreno pismo gradonačelniku Šibenika Željku Buriću jer i dalje ništa nije napravljeno kako bi se u Ulici 8. dalmatinske udarne brigade s nogostupa uklonili automobili kako pješaci više ne bi morali hodati kolnikom i ugrožavati svoj život. Zanimljiva je i njegova pretpostavka zašto gradska vlast nije ispunila obećanje da će nogostupe osloboditi automobila:

"Shvaćamo mi i Vaš rezon. Ukoliko biste poslali Antu Nakića i njegove prometne redare da uklone automobile s nogostupa, nastala bi malarevolucija. Počeo bi Vam zvoniti telefon od Janka, Marka i Stipezahtjevajući da se kazna poništi, da oni tako parkiraju cijeli život,kako su mogli dobiti kaznu itd. Još je i izborna godina, mogli bi Vamizbori biti jako tijesni i bit će problematično ako zaprijete da nećeglasati za Vas. Žao nam je gospodine gradonačelniče, ali Vi i pogotovoVaše službe se morate brinuti za dobrobit svih građana, a pogotovomališana. Napravite korektnu stvar, izbacite automobile s nogostupa ivratite građanima povjerenje u službe Grada Šibenika. Osim toga, tajpotez Vam možda donese više glasova nego što odnese, razmislite i o tojmogućnosti"; stoji u tom pismu.

Na početku piše kako je "neshvatljivo je da u 2021. godini djeca moraju po kolniku zaobilaziti automobile. Ulica 8. Dalmatinske udarne brigade je izuzetno prometnacesta, a djeca, roditelji s djecom u kolicima, osobe s invaliditetom isvi pješaci moraju konstantno silaziti s nogostupa na cestu. Tko će bitikriv ako se ne daj Bože dogodi neka tragedija? Vi, gospodinegradonačelniče? Onaj tko je parkirao na nogostupu?Ante Nakić, vaš pročelnikkomunalaca koji ODBIJA postupati po trenutno važećem Zakonu o sigurnosti
i prometu na cestama i ukloniti automobile s nogostupa? Tko bi od vas imao hrabrosti izaći pred javnost i reći "da, ja sam kriv što se ovodogodilo"?

Službeni odgovor Grada bilo je da će to regulirati kada se otvori parkiralište na takozvane tri trake, ali opet ništa.

"Već se masovno parkira na tri trake, taj projekt još niste službeno ostvarili, a naša djeca moraju ovako ići po kolniku uz postojeći nogostup što je jedna neopisivasramota za Grad Šibenik. 2018. ste izjavili i citiramo: "Već se radi geodetska osnova, a kroz mjesec ili dva očekujem da će građani Vidika tamo parkirati svoje automobile. Riješit ćemo i pristupnu cestu, kao isva raskrižja te regulaciju."To je bilo prije pune 3 godine, ne bi libilo dosta odgađanja onog što uistinu treba napraviti?", stoji u tom otvorenom pismu.

Iz kategorije: Vijesti