Datum objave: 23. Veljača 2021

PLAN CIJEPLJENJA / Ambulante domova zdravlja dobile po 20 doza cjepiva, za cijepljenje se do sada prijavilo oko 10 000 žitelja Šibensko - kninske županije

Diana Ferić
Diana Ferić

U Šibensko - kninskoj županiji je, kao i u drugim dijelovima Hrvatske, počela druga faza  cijepljenja stanovnika  kojom su obuhvaćene osobe starije od 65 godina i rizični, kronični bolesnici.

Od drugog tjedna veljače  Županijski zavod za javno zdravstvo cjepivo dostavlja  i domovima zdravlja na području Šibensko-kninske županije, a cijepljenje se organizira u ambulantama liječnika obiteljske medicine. Prošli tjedan su ambulante Doma zdravlja Šibenik dobile po oko 20 doza, kako bi cijepili svoje pacijente.

"Provedba Plana cijepljenja ovisi isključivo o količini dostavljenog cjepiva. Plan cijepljenja predviđa i uspostavu punktova za cijepljenje, kojeg će organizirati, domovi zdravlja sa svojim mobilnim timovima. Plan je da se punktovi uspostave kada počnemo dobivati veće količine cjepiva", ističe Diana Dulibić, ravnateljica Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Prema podacima domova zdravlja u Županiji se  za cijepljenje ukupno  prijavilo oko 10 000 osoba, ali i dalje  ostaje poziv svima onima koji se žele cijepiti da se jave svojim liječnicima obiteljske medicine.

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije je od početka cijepljenja 28. prosinca 2020. godine dobio 4.398 doza cjepiva. Do sada je  1 520 osoba cijepljeno s dvije doze i 1.358 s jednom dozom. U prvoj fazi cijepljeni su  zdravstveni radnici, korisnici i zaposlenici domova za starije i nemoćne i osobe s invaliditetom, kao i korisnici i zaposlenici ostalih ustanova i udruga  socijalne skrbi. Nakon razornog potresa na Banovini cijepljene su i zaposlenici hitnih službi  - MUP, vatrogasci, civilna zaštita i HGSS. Paralelno sa završetkom faze 1., započeli smo i s provedbom faze 2. cijepljenja, u kojoj su prioritetne skupine stariji od 65 godina i kronični bolesnici.

Iz kategorije: Vijesti