Datum objave: 20. Veljača 2021

TUŽNI OPROŠTAJ / Mnogi se u cijeloj regiji objavama na Facebook profilu opraštaju od Đorđa Balaševića, u nekim gradovima i na ulicama

Diana Ferić
Diana Ferić

Odlazak glazbenog velikana Đorđa Balaševića u 68. godini rastužio je mnoge pa čak i one koji nisu bili ljubitelji njegove glazbe. Borio se s upalom pluća, a prije tri dana primljen je u novosadsku bolnicu. Napori liječnika da mu se stanje poboljša nisu uspjeli te je danas preminuo usred pogoršanja zdravstvenog stanja. Novosadskog umjetnika obožavali su stari i mladi, a od njega se na društvenim mrežama opraštaju političari, glazbene kolege, suradnici, glumci, sportaši i brojni drugi. Od njege se spontano, javno opraštaju na ulicama Novosađani i Beograđani. i u Zagrebu ga se mnogi prisjećaju. Na početku Ilice, topli zrak pune Balaševićevi stihovi koje obožavatelji pjevaju na sav glas dok se trude zaustaviti suze., javlja 24 sata.

Preko društvenih mreža se organizira oproštaj od Đorđa Balaševića u Splitu. Službene najave nema, ali u fan grupi se pozivaju Splićani da se u subotu u 16 sati na Peristilu isprati omiljeni kantautor. 

Panonski mornar je umro u petak popodne u bolnici od komplikacija zbog upale pluća, a obožavatelji od Slovenije preko Hrvatske, Bosne i Hercegovine do Srbije se okupljaju na trgovima i odaju počast, piše tportal.

 Proslavljeni košarkaš Dino Rađa oglasio se na svom Instagramu. 'Tužan dan. Pretužan. Jedan od naj većih umjetnika svih vremena. Tako jedan dobar lik koji je čitav život širio dobro oko sebe. Čast mi je bila poznavati te. Počivao u miru Đole, iako takvi kao ti nikada ne umiru. Ne mogu i da hoće', napisao je.

'Stihovima iz Balaševićeve pjesme 'Život je more', koju sam pjevao na albumu "Sunce se ponovo rađa' pokušavam se oprostiti, a preteško mi je prihvatiti činjenicu da ga više nema. Da više neće stvarati. Da više neće puniti to more života vedrinom. I ljubavlju. Za glazbu. I za čovjeka. Panonski mornaru, tuga je moja bez kraja i dna', oprostio se od glazbenog genijalca Massimo.

Počivao u miru 'Panonski mornaru'. Sućut obitelji', kratko je napisao Tony Cetinski.

I brojni političari oprostili su se na društvenim mrežama od panonskog mornara. 'Ti uvek znaš najlepše reči, ti čak i ćutiš lepše od svih, ti imaš osmeh koji sve leči, ti i od psovke načiniš stih', napisao je bivši predsjednik SDP-a, Davor Bernardić.

Iz kategorije: Vijesti