Datum objave: 15. Veljača 2021

STUDIJ SESTRINSTVA U ŠIBENIKU / Do jeseni bi Veleučilište trebalo zatražiti izdavanje dopusnice te akreditacije za pokretanje tog studijskog programa od nadležne Agencije za znanost i visoko obrazovanje

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Pripreme za otvaranje Studija sestrinstva na Veleučilištu u Šibeniku poodmakle su, kako je rečeno na današnjem radnom sastanku gadonačelnika Šibenika  Željka Burić sa suradnicima  i predstavnika  Veleučilišta u Šibeniku na čelu s dekanom Ljubom Runjićem.

 Do jeseni bi Veleučilište trebalo zatražiti izdavanje dopusnice te akreditacije za pokretanje navedenog studijskog programa od nadležne Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Dekan Runjić kazao je kako je Veleučilište do sada raspisalo natječaje za 11 predavača iz područja biomedicine i zdravstva, a kroz ožujak bit će raspisani dodatni natječaji za 15 predavača.

Grad Šibenik stavio se na raspolaganje u svim daljnjim koracima potrebnim za uspostavu ovog studija te nastavak jačanja i razvoja visokog obrazovanja na svom području.

Predstavnici Veleučilišta gradonačelnika su izvijestili i o tijeku radova na izgradnji Studentskog doma Palacin u Šibeniku koji bi prve studente trebao primiti u ožujku 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 85 milijuna kuna, a dio osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 79,6 milijuna kuna. Grad Šibenik sudjeluje kao partner na projektu s ugovorenim iznosom od 4.414.707,55 kn.

„Projektom Studentski dom Palacin stvaraju se suvremeni uvjeti za boravak i učenje studenata iz Hrvatske i inozemstva, te trajno mijenja izgled i budućnost grada na način da se oplemenjuje zapušteni prostor bivše vojarne, a mladima nudi potrebne sadržaje čime se grad Šibenik definira kao studentski grad“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik.

Iz kategorije: Vijesti