Datum objave: 11. Veljača 2021

NEPRAVDA / Otvaraju se kockarnice i teretane, a terase restorana ostaju zatvorene, kava za van je psihološka, ali ne i financijska pomoć

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon najave premijera Andreja Plenkovića da se od ponedjeljka otvaraju kladionice, casina i teretane te da se kafićima omogućava prodaja kave za van, Index je razgovarao s predsjednicom Nacionalne udruge ugostitelja Jelenom Tabak, koja je rekla kako je to samo psihološka pomoć za kafiće.

"Ovo je minimalno što su mogli dozvoliti, brine me što je Plenković rekao da ide prodaja kave za van, nije spomenuo ostali asortiman kafića. Nadam se da će se kafićima dozvoliti prodaja cjelokupnog asortimana, a ne samo kava i da ih se neće dodatno oštetiti", rekla je za Index Jelena Tabak.

"Nepravedno je da se otvaraju casina, a terase ugostitelja ostaju zatvorene"

Pitali smo je kako komentira da se otvaraju kladionice i casina, dok se terase kafića i restorana i dalje ne smiju otvoriti. Tabak je kazala da je to nepravedno u odnosu na ugostitelje.

"Mislim da nije pravedno da se casina otvaraju, a terase ne. Mi smo već tri puta poslali zamolbu Stožeru da održimo sastanak, odgovora još nema. Želimo s njima razgovarati o budućem popuštanju mjera i da se ubuduće ide jednako prema svima u ugostiteljstvu, a ne da za restorane vrijedi jedno pravilo, za kafiće drugo. Ne želimo da se rade razlike. Isto tako, dok god traju restrikcije, mi moramo imati prateće financijske mjere. Plenković je rekao da će mjere ići do kraja veljače, no to je bilo i prije rečeno.

Nama je jako važno da imamo te financijske potpore dok god su na snazi ikakve restrikcije jer svima je jasno i da kad se otvore ugostiteljski lokali, da nećemo moći normalno raditi. Ovo što je sad odlučeno, da i kafići mogu prodavati kavu za van, je samo psihološka pomoć, dok nam nije od financijske koristi. Naša udruga radi na tome da se financijske potpore produže", rekla je za Index Tabak.

Iz kategorije: Vijesti