Sidebar Menu

Datum objave: 11. Veljača 2021

UZ POTPORU MINISTARSTVA ZAŠTITE OKOLIŠA / Grad Šibenik uređuje pješačko - biciklističku stazu "Naš mir" prema Zablaću

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Šibenik potpisao je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ugovor o sufinanciranju projekta „Uređenje pješačko-biciklističke staze - Naš mir“, sukladno javnom pozivu za neposredno sufinanciranje promicanja integriranog i inteligentnog prometa.

Vrijednost projekta iznosi 1.298.931,25 kn, a Fond će projekt podržati s 500.000,00 kn. Područje navedene trase nalazi se na istočnom području grada Šibenika, na prostoru od lokalne prometnice Šibenik- Zablaće, pa prema sjeverozapadu.

Uređenje biciklističke staze podrazumijeva trasu u duljini 2.0 km, uređenje postojećeg makadamskog puta, sanaciju otpada, uređenje odmorišta i sunčališta, postavljanje info tabli, sustava video nadzora i rampe. Navedenim zahvatom obuhvatit će se prva faza uređenja, a konačni cilj je povezivanje staze s područjem Velikih i Malih Solina čime će se stvoriti jedinstvena rekreacijsko-turistička cjelina dostupna svim izletnicima i rekreativcima. Povećavanjem ponude biciklističkih staza doprinosi se održivoj mobilnosti kroz smanjenje emisija i minimiziranja potrošnje neobnovljivih energetskih izvora. Doprinijet će se i smanjenju nekontroliranog odlaganja otpada, ali i povećavanju svijesti o važnosti zaštite okoliša. Očekivani ishodi realizacije ovog projekta odnose se na povećavanje kvalitete života te stvaranje svakodnevnih navika korištenja bicikla, koje bi značajno mogle utjecati na smanjenje korištenja motornih vozila.

Biciklističko-pješačka staza „Naš mir“ nastavak je uređenja brojnih biciklističkih staza na području grada Šibenika kao što su staze na Zlarinu, Jadrtovcu, Donjem Polju, Lozovcu, Brodarici i Šubićevcu, a u planu je i izgradnja staze na području Grebaštice te nastavak uređenja šetnice uz plažu u Raslini.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam