Datum objave: 08. Veljača 2021

TUŽNA VIJEST / Iznenada je u 69. godini preminuo "dobri duh" splitske trajektne luke, Žirjanin Ante Mrvica

Diana Ferić
Diana Ferić

"Otišla je još jedna"legenda najčešći  je komentar na društvenim mrežama vijesti da je jučer iznenada, od moždanog udara, na putu od Šibenika do Splita u ambulantnom vozili preminu Ante Mrvica, dugogodišnji koordinator Jadrolinijinog  splitskog plovnog područja koji je zbog svoje susretljivosti u komuniciranju bio omiljen u javnosti i novinarskoj zajednici te je smatran "dobrim duhom" splitske Trajektne luke.

Radio je 27 godina u splitskoj trajektnoj luci.U mirovinu je otišao krajem 2017. godine otišao u mirovinu i od tada je uglavnom živio na svom rodnom Žirju.  U  radnom vijeku je nakon školovanja prošao put od pomorca do doktora znanosti i predavača na Pomorskom fakultetu.

.Mrvica je tijekom angažmana kao koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja bio dostupan novinarima po cijeli dan i nerijetko je novinarima i u kasnim noćnim satima bio pouzdan izvor informiranja o događanjima na Jadranskom moru te o prometnim gužvama na srednjem Jadranu tijekom turističkih sezona.

 

Nagradom za životno djelo nagradila ga je 2019. Splitsko-dalmatinska županija, a 2018. dobio je nagradu komunikator godine, kojom ga je odlučio nagraditi stručni žiriji 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

 

Iz kategorije: Vijesti