Datum objave: 29. Siječanj 2021

ŽUPAN PAUK O STOJKOVIĆEVOM IZGREDU:Taj podmukli i nadasve neupućeni lažni humanitarac s kninske tvrđave poručio da je Knin „srpski okupirani teritorij“,neka se srami!

Diana Ferić
Diana Ferić

Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, kako kaže u svom priopćenju, kao hrvatski branitelj, a nadasve kao čovjek osudio je jučerašnji istup srbijanskog humanitarnog djelatnika i teologa Miloša Stojkovića koji je, prema snimci koja je objavljena pa ubrzo uklonjena poručio da je Knin "srpski okupirani teritorij".

"Nekulturno iskoristivši gostoprimstvo kninskog gradonačelnika i drugih domaćina koji su njega i ostale članove srbijanskog izaslanstva ugostili i primili ih raširenih ruku, taj je podmukli i nadasve neupućeni lažni humanitarac s kninske tvrđave poručio da je Knin „srpski okupirani teritorij“. Dogodilo se to usred Republike Hrvatske; suverene, moderne države, članice Europske unije i NATO saveza. Najoštrije osuđujem ovaj skandalozni ispad, a Milošu Stojkoviću i svim njegovim sljedbenicima želim jasno i glasno poručiti da je, njihovim težnjama i pokušajima agresivnog prisvajanja unatoč, Knin oduvijek bio i zauvijek će biti hrvatski kraljevski grad!

Hrvatska zastava na kninskoj tvrđavi simbol je i vječni podsjetnik na slavnu pobjedu hrvatskog naroda nad agresorskom vojskom koja je Lijepu našu htjela učiniti svojom. Nije joj to uspjelo, niti će ikad ikome.

Agresorska velikosrpska politika i retorika poput Stojkovićeve mnogo je zla nanijela i građanima srpske nacionalnosti čija je domovina Hrvatska.

Već više od 25 godina nakon nametnutog nam krvavog rata, na ovim se prostorima trudimo osigurati uvjete za normalan i miran život svih hrvatskih građana, bez obzira na njihovu nacionalnost. I to nam dobro ide.

Građani srpske nacionalnosti u Republici Hrvatskoj danas žive kao potpuno ravnopravni članovi društva, a ovakvi skandalozni ispadi i bijedni pokušaji privlačenja pažnje najviše štete nanose upravo njima.

Koristim ovu priliku iskazati podršku gradonačelniku Grada Knina dr.sc. Marku Jeliću čija je benevolentnost izigrana, a lažnom humanitarcu poručiti isto što mu je poručio i gradonačelnik Jelić: Sramite se, Stojkoviću!", stoji u Paukovom priopćenju za javnost.

Hrvatska je u četvrtak zatražila ispriku Srbije i najavila slanje prosvjedne note nakon što je član srbijanskog izaslanstva nazvao Knin "srpskim i okupiranim" i poželio da se nad njim ponovno vijori srpska zastava.

Miloš Stojković, humanitarni djelatnik i teolog, bio je u izaslanstvu predvođenom državnim tajnikom u srbijanskom ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave koje je obilazilo srpsko stanovništvo u Šibensko-kninskoj županiji u povodu srbijanskog vjerskog praznika.

Penjući se na Kninsku tvrđavu, Stojković je snimio video u kojem prijatelje pozdravlja sa "srpskog okupiranog teritorija". "Sada smo opet u našoj Krajini, ovo vam je Knin, živjela Srbija odavde", kaže Stojković.

"Oni slave ovdje Oluju takozvanu, slave pogrom srpskog naroda, a mi smo tu da im pokažemo koliko možemo i da je ovo ipak srpska krajina...", rekao je i usmjeravajući kameru u vrh tvrđave dodao: "Ono na vrhu je njihova zastava, dat će Bog da jednom vratimo našu, ovo je okupirani srpski Knin."

Knin je od 1991. do 1995. bio središte tzv. Republike Srpske Krajine, odmetnutog teritorija pod kontrolom lokalnih Srba koji su se pobunili protiv hrvatskih vlasti. Oslobođen je u vojnoj akciji Oluja u kolovozu 1995.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije je osudilo taj "skandalozan čin i odašiljanje poruka kojima se na najgrublji način vrijeđa Republika Hrvatska te propagiraju poražene velikosrpske ideje".

na to što se dogodilo prvi je upozorio kninski gradonačelnik Marko Jelić na svom Facebook profilu oštro osuđujući to što se dogodilo.

U izjavi za ŠibenikIn Stojković je izjavio da je taj videouradak lažan, da njega nema u njemu i da mu je to podmetnuto.

FOTO: Screenshot, ŠibenikIN

Iz kategorije: Vijesti