Datum objave: 22. Siječanj 2021

VIDICI / Grad u komunalno uređenje ulaže više od 2 milijuna kuna na predjelu na kojem je tvrtka Sarađen izgradila stambene zgrade

Diana Ferić
Diana Ferić

Uskoro započinju radovi na uređenju i izgradnji komunalne infrastrukture na području gradske četvrti Vidici, ali ne i uređenje postojeće prometnice koja predstavlja opasnost za pješake nego  prometnica oko crkvice svete Mare za što je Grad Šibenik osigurao od 2,7 milijuna kuna. Na tom dijelu je niklo novo stambeno naselje.

Zbog toga će od ponedjeljka 25. siječnja na snazi biti privremena prometna regulacija.

U sklopu navedenih radova izgradit će se dvije ceste unutar UPU-a stambene zone Bioci - sv. Mara. Obuhvat uključuje gradnju samih prometnica s armiranobetonskim potpornim zidovima i sustavom oborinske odvodnje te izgradnju javne rasvjete. Također, rekonstruirat će se ulica Put sv. Mare do ulaza u prostore tvrtke Zeleni grad d.o.o. Ti radovi uključuju rekonstrukciju kolničke konstrukcije s novim sustavom oborinske odvodnje, izgradnju nogostupa, javne rasvjete i DTK mreže.

Na navedenom području radove će izvesti i tvrtka Vodovod i odvodnja d.o.o., koja će rekonstruirati kanalizacijsku i vodovodnu mrežu.  

Zbog navedenih radova u razdoblju od 25. siječnja do 25. travnja 2021. godine neće biti moguće prometovati dionicom od križanja ulica Stjepana Radića i VIII. dalmatinske udarne brigade do križanja s Ulicom Put Bioca (zgrade Euroherca d.d.). Kako bi se osigurao pristup i funkcioniranje tvrtki koje se nalaze na tom potezu, radovi će se izvoditi u dvije faze i u dogovoru s predstavnicima tvrtki.

Za izvođača je izabrana  tvrtka Sarađen d.o.o. kao najpovoljniji ponuditelj te je potpisan trostrani sporazum o financiranju između Grada Šibenika, Vodovoda i odvodnje d.o.o. i tvrtke Vidici d.o.o. 

Završetkom radova na izgradnji komunalne infrastrukture, te radova na obližnjoj stambeno-poslovnoj zoni, taj će jugoistočni dio grada Šibenika dobiti potpuno novi izgled.  

Iz kategorije: Vijesti