Datum objave: 22. Siječanj 2021

28.OBLJETNICA VRO "MASLENICA 93" / Zbog ovog je predsjednik Milanović odustao od sudjelovanje u programu obilježavanja, ponovio se slučaj Okučana

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog prisutnosti ustaških obilježja Zoran Milanović, predsjednik RH Hrvatske odustao je od sudjelovanja u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica '93.“ u Zadru i vratio se u Zagreb.

Naime, doznao je da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja ‘Za dom spremni’. O svemu se telefonom čuo, piše N1,  i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb.

Podsjetimo, prošle godine je Milanović napustio obljetnicu u Okučanima zbog natpisa Za dom spremni. “Ja ne želim u tome sudjelovati”, kazao je tom prilikom te ustvrdio da se radi o provokaciji, javlja Index.hr.

Sve je objasnio u priopćenju.

"Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO „Maslenica '93.“ i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo.

Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, Predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu. Isto tako, prema zapovjedi Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici", napisao je Milanović u priopćenju.

HOS-ovac: Jesu nas 1993. tražili da budemo u protokolu

Reporteri N1 razgovarali su s HOS-ovcima zbog kojih Milanović nije došao.

"Trebali smo biti, ali netko je to zaboravio", rekao je jedan od pripadnika HOS-a.

"Milanović nas je davno bacio u smeće", rekao je pripadnik HOS-a.

"Jesu nas 1993. godine tražili da budemo u protokolu?", dodao je jedan HOS-ovac.

Ante Baraba Knez, tajnik udruge HOS-a iz Zadra kazao je da su službeno u protokolu.

"Ja sam osobno u protokolu, moj predsjednik je u protokolu, mi smo u protokolu kao sve udruge iz rata. Ako predsjednik nije spreman doć među branitelje, poklonit se žrtvama, takav nam ne dolazi. Nije bilo vrijeđanja, to nam nije bilo ni u planu. Mi smo se postrojili, protokol je počeo, imamo maske, nitko nam ne može naše, a on što je napravio u Novskoj, to je sad napravio", kazao je Baraba Knez. Dodao je da su kao udruga HOS-a Zadar pozvani u protokol.

"Ne širite laži, a nek Milanović dođe i to mi kaže. Ja sam krv prolio. Moj sin ima 21 godinu, on je nasljednik branitelja Domovinskog rata. Kakav incident", govorio je čovjek koji se predstavio kao Baraba Knez.

Foto: Dino Stanin/PIXSEL

Iz kategorije: Vijesti