Datum objave: 19. Siječanj 2021

IRIS UKIĆ KOTARAC /Dok građani disciplinirano poštuju epidemiološke mjere, a poduzetnici drže ugostiteljske objekte zatvorenima ista pravila ne vrijede za dužnosnike HDZ-a

Diana Ferić
Diana Ferić

Na objavu u medijima fotografije privatnog druženja podžupana Šibensko - kninske županije i načelnika Stožera civilne zaštite Nikole Blaževića s šestoricom ljudi, svi iz različitih domaćinstava što je zabranjeno, reagirala je i vijećnica u Županijskoj skupštini s NL Stipe Petrine Iris Ukić Kotarac. U svom priopćenju kaže:

„Virus“ HDZ-a u posljednjih 30 godina iz Hrvatske otjerao je više od 200 000 ljudi. Hrvatska je u ovoj zdravstvenoj krizi već izgubila 10 posto radnih mjesta. S druge strane, 100 000 radnih mjesta u turizmu je pod teškim rizikom. U proteklom razdoblju, kad smo konačno došli do svog cilja, samostalne i neovisne države, što zbog pretvorbe, privatizacije, stečaja, i nelojalne konkurencije, država je izgubila više od sto tisuća radnih mjesta a naša županija preko 16.000 a građani su u državu bespovratno izgubili povjerenje. Potvrđuje to i potresom pogođeni Zagreb i Sisačko-moslavačka županija.

Dok građani disciplinirano poštuju epidemiološke mjere, a poduzetnici drže ugostiteljske objekte zatvorenima i strahuju za goli opstanak, ista pravila ne vrijede za dužnosnike HDZ-a. I to upravo one dužnosnike koji te mjere propisuju. Stoga nas ne čudi bahati i samovoljni postupak šefa Županijskog stožera civilne zaštite Nikole Blaževića koji je kršio epidemiološke mjere što ih je sam naložio. Ne čudi nas kad vidimo da je to izgleda standardni postupak vodećih hadezeovaca po hrvatskim županijama, na što ukazuje i poznati slučaj sisačko-moslavačkog župana Žinića. Čudi nas samo do kada će institucije tolerirati takvo očigledno kršenje epidemioloških mjera i svjesno ugrožavanje života drugih građana. Do kad će se kažnjavati građani i poduzetnici, a političkoj vrhuški će sve biti dozvoljeno i oprošteno. Čak i kad to javno priznaju'.

Znanstvenici kažu da će nas do kraja stoljeća biti manje od 2,2 milijuna, dakle Hrvata neće biti „ni za lijek“. Ipak da bi ozdravili od ovog društveno-političkog  virusa koji nas je moralno uništio, ne moramo steći imunitet već trebamo odrezati kancerogeno tkivo ovog društva. Izbori su pravi lijek".

Foto: Arhiva

Iz kategorije: Vijesti