Datum objave: 19. Siječanj 2021

JOŠKO ŠUPE O SLUČAJU BLAŽEVIĆ / Zbog druženja u Kninu kontra epidemiološkim mjerama Blažević bi morao podnijeti ostavku

Diana Ferić
Diana Ferić

Joško Šupe, predsjednik ŽO SDP -a Šibensko - kninske županije prozvao je na današnjoj konferenciji za novinare Nikolu Blaževića, načelnika županijskog Stožera civilne zaštite i šibensko - kninskog podžupana zbog toga što je nedavno bio na privatnom druženju u kninskom hotelu s više osoba bez poštivanja epidemioloških mjera. Fotografija s tog druženja objavljena je jučer u medijima,a Blažević je prizao da je to druženje bilo nakon što su pripisane mjere o tomu da se družiti mogu na privatnim proslavama samo osobe iz dvaju domaćinstava.

"Žalosno je to što se dogodilo. Kakvu poruku svim onim ljudima koji izgaraju u borbi protiv koronaviruisa i svima nama koji poštujemo propisane epidemiološke mjere šalje Blažević kao načelnik Stožera. Pa on bi prvi svojim primjerom trebao pokazati poštivanje tih mjera. No to ne čudi. Lokalni šerifi u HDZ - u ponašaju se kao njihov vrhovni poglavar. Sjetite se kako je lipnju, unatoč koronavirusu proslavljena pobjeda -HDZ -a na parlamentarnim izborima. I tada su pokazali da epidemiološke mjere važe za sve osim za njih", kazao je Šupe.

Dodao je i da se Blažević koji je upao u taj glib potonuo još više kada je na svom Facebook profilu pokušao opravdati to sporno druženje.

"Rekao je najprije da to nije bilo u ugostiteljskom objektu iako se na slici lako prepoznaje da je snimljena u restoranu kninskog hotela. Onda je napisao i da nisu prekršene mjere jer da on te ljude poznaje više od 20 godina kako da je to jamstvo da neće biti širenja zaraze. Šlag na tortu je izjava župana Gorana Pauka da možda nije sve tako kako fotografija pokazuje", istaknuo je Šupe. Zaključio je da bi Blažević da je moralan odmah jučer treba dati ostavku i na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite i na funkciju podžupana.

Iz kategorije: Vijesti