Sidebar Menu

Datum objave: 12. Siječanj 2021

KREĆE UREĐENJE OBALE U SKRADINU / Nova šetnica i uređeno pristanište za izletničke brodove donosi smanjenje gužvi na gradskoj rivi

Diana Ferić
Diana Ferić

Radovi uređenja pristaništa na pomorskom dobru kojim upravlja Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ temeljem Ugovora o koncesiji u Skradinu počinju 15. siječnja 2021. Predviđeni rok završetka radova je pet mjeseci unutar kojih će biti postavljena četiri nova gata za prihvat do osam turističkih brodova te će biti uređeno 145 m obale čime će se osigurati dodatna stabilnost gradske rive te znatno poboljšati današnji uvjeti korištenja obale.

Kako bi se zaštitila i očuvala prepoznatljiva i autentična vizura grada Skradina, za izgradnju novog pristaništa, u potpunosti uklopljenog u okoliš, koristit će se najsuvremenije tehnike gradnje. Projekt se u cijelosti realizira sredstvima JU „NP Krka“ u cilju dodatnog gospodarskog razvoja u skladu s tradicijskom vrijednosti ovog pitoresknog gradića na rijeci Krki s kojim nas veže dugogodišnja suradnja i brojni uspješni zajednički projekti.

Uređenje pristaništa u Skradinu jedan je od izuzetno važnih projekata za JU 'Nacionalni park Krka' kojim će se smanjiti stvaranje gužve prilikom ukrcaja i iskrcaja za ulazak u NP 'Krka' te će se posjetitelji vremenski rasporediti kako bi vrijeme do sada utrošeno na čekanje u redu mogli koristiti za kvalitetan obilazak Skradina“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica te dodala „Uz mogućnost kupnje online ulaznica za Park posjetitelji će moći rezervirati i termin polaska broda iz Skradina te povratka sa Skradinskog buka čime će se povećati kvaliteta usluge i njihovo zadovoljstvo te tako izravno utjecati na vrijeme zadržavanja i obilaska posjetiteljske ponude u gradu Skradinu i Šibensko-kninskoj županiji“.

Antička luka Scardona sačuvala je svoju tisućljetnu tradiciju. Danas ima modernu marinu za brodove koji pristižu preko Prukljanskoga jezera i uživa svjetsku reputaciju kao sigurno utočište, a od ovog ljeta bit će bogatija za uređeno pristanište i glavni vodeni ulaz za Skradinski buk, najpoznatiji i najposjećeniji slap na rijeci Krki. Višestoljetna gradska aleja murvi dodatno će se istaknuti uz postojeće sadržaje koji stanovnicima i njihovim gostima pružaju nezaboravno iskustvo ugodnih šetnji kroz stari grad.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.