Datum objave: 12. Siječanj 2021

VELIKO SRCE VODIČANA / U akciji "Caritativni dar i svjećica za Petrinju, Sisak i Sisačku biskupiju" vodički vjernici i župa darovali stradalima u potresu na Baniji oko 57 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Župljani i župa Vodice prikupili su i darovali za potrebne i nastradale u potresu na Banovini 56.727.50 kn prikupili u akciji „Caritativni dar i svjećica za Petrinju, Sisak i Sisačku biskupiju“ . Akcija se provodila od srijede 30. 12. 2020. do nedjelje 10. 01. 2021. Župljani i vjernici Vodica od svojih darova i priloga prikupili su i darovali 26.727.50 kn, a Župa je iz svoga interventnog caritativnog fonda darovala još 30.000 kn.

"I ako se uvijek treba držati evanđeoskog načela i Kristova zahtjeva: „Kad dale daješ milostinju, ne trubi pred sobom(…) Ti naprotiv, kada daješ milostinju - neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti! (Mt 6, 2-4) ovo smo objavili radi transparentnosti i na znanje vjernicima koji su svoje darove i priloge dali. Cjelokupni iznos od 56.727.50 kn župa Vodice će preko Šibenske biskupije i caritasa Sisačke biskupije darovati najpotrebnijima i nastradalima u potresu. Od srca želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli, kao i našim župljanima i darovateljima koji su se otvorena srca odazvali ovoj akciji i svojim prilozima pomogli one ugrožene u potresu i najpotrebnije. Zahvaljujemo se i našim dobročiniteljima i darovateljima koji daruju svoje caritativne darove za caritas i onima koji svoje darove daruju za potrebne, kroz svjećice koje upale u ž. crkvi. Hvala vam što živite evanđeosku ljubav i svjedočite kršćansku vjeru na djelu i braću ljubite djelom i istinom", kazao nam je vodički župnih don Franjo Glasnović.

FOTO: Pixsell, Robert Anić

Iz kategorije: Vijesti