Sidebar Menu

Datum objave: 11. Siječanj 2021

ONI SU JUNACI / Državni vrh je omalovažio njihov trud i odricanje u hranjenju stradalih u potresu , pokaži im da je birokratski um niš koristi!

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga Glas poduzetnika ovim putem želi zahvaliti svim poduzetnicima i ugostiteljima, mahom članovima Nacionalne udruge ugostitelja i udruge Glas poduzetnika, koji su u prvim satima nakon potresa stigli u pogođeno područje i oformili privremene kuhinje kako stradali ne bi barem bili gladni, stoji u priopćenju te udruge.

"Hvala im što su nesebično uložili svoje vrijeme i trud! Iako se i sami nalaze u vrlo teškoj situaciji, u tim trenutcima nisu razmišljali o svojim problemima, već kako da pomognu svojim sugrađanima. Fotografije i kadrovi iz Petrinje, Siska i Gline potresle su sve nas te smo se još jednom ujedinili u nevolji. U samo nekoliko dana postavljeni su šatori i kuhinje koje su hranile tisuće ljudi. Kamioni puni donacija hrane stigli su jednako brzo, a kuhari iz cijele Hrvatske kuhali su za građane, volontere Hrvatskog Crvenog križa i Stožer civilne zaštite, vatrogasce, MUP, HGSS te za sve volontere koji su se našli tamo jer su imali potrebu pomoći. Topli obrok za mnoge od njih, bio je jedina utjeha u ovoj teškoj situaciji i značio je neizmjerno mnogo za sve one koji su ostali bez krova nad glavom", kažu u  priopćenju.

Ugostitelji i poduzetnici nakon dva tjedna u Sisačko-moslavačkoj županiji, ovih dana pakiraju svoje šatore prepuštajući kuhinje nadležnima. 

"Međutim, ono što je doista žalosno jest to da već danima gledamo kako vladajući omalovažavaju trud i rad svih vrijednih ljudi koji su se solidarno stavili na raspolaganje i pomogli velikom broju građana kroz razne neprimjerene izjave u medijima i pridajući zasluge onima koji u cijelu akciju pomoći ugostitelja nisu niti bili uključeni ni na koji način. Smatramo da govorimo u ime svih članova UGP-a i većine građana kad izražavamo zahvalnost za sve ono što su napravili. Sigurni smo da bi ponovno postupili isto, jer u ovakvoj situaciji se ne kalkulira. Ponosni smo što su mnogi od njih članovi udruge Glas poduzetnika, ponosni smo na svakog od njih!", kažu u Udruzini Glas špodutenika i dodaju:

"Jedino što možemo, jest nadati se, da će oni koji preuzimaju brigu o pogođenom području, pokazati istu razinu organizacijske sposobnosti, humanosti i požrtvovnosti.  Nitko od nas nije išao u Sisačko-moslavačku županiju zbog novaca i interesa, već smo išli srcem. Radi se o raznim udrugama i volonterima, svi smo se osjetili pozvanima doći. Svi smo davali sve od sebe kako bismo pomogli ljudima. Međutim, moram istaknuti da su izjave političara uzrokovale probleme s volonterima. Smatram da ako nam nisu došli pomoći, onda ne trebaju ni odmagati. Nismo došli tamo zbog politike i slave. Sada ćemo napraviti sve kako bi tranzicija bila što jednostavnija i  funkcionalnija.”

A poduzetnici i dalje nastavljaju pomagati koliko god mogu. Trenutačno se kupuju stambeni kontejneri, a radimo  i na prvim planovima za obnovu. Donacije i dalje pristižu iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz inozemstva, kako bi se Sisačko-moslavačka županija što prije oporavila. Hvala i na tome!

***

Inicijativa GLAS PODUZETNIKA pokrenuta je kao samoorganizacija građana, mahom malih poduzetnika, a nakon objave prvog paketa gospodarskih mjera Vlade RH koje su pokretači ocijenili nedostatnima. Budući da je u manje od 15 dana okupio više od 100.000 poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika privatnog sektora te privukao veliku medijsku pozornost svojim beskompromisnim zahtjevima i istupima, GLAS PODUZETNIKA se pozicionirao kao relevantan čimbenik u javnim raspravama vezanim za određivanje novog gospodarskog smjera Hrvatske. Isto je potvrdila i Vlada RH koja je, unutar drugog paketa gospodarskih mjera, usvojila neke od prijedloga inicijative te time potvrdila njezin neosporan utjecaj. Na zahtjev članova inicijative, osnovana je Udruga GLAS PODUZETNIKA koja je od osnivanja prikupila više od 14.900 članova, a Udrugu podržava preko 200.000 građana Hrvatske.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.