Datum objave: 05. Siječanj 2021

KORONA-POTRES-CIJENA-ZIMA / U mračnoj sjeni korone i potresa rastu cijene goriva, hrane... a dolazi zahlađenje sa snijegom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Korona i potresi ne slave Novu godinu i ništa im ne znače naše dobre želje i nadanja. Jutros u 7 sati i 11 minuta Petrinju, Sisak i Pokupsko... ponovno je uzdrmao potres. Magnituda mu je bila 2,9 po Richteru. To je 91 potres u protekla dva dana na tom području - 3. siječnja Sisačko - moslavačku županiju uzdrmalo je 59 potresa, a 4. siječnja još 31.
Situacija općenito nije dobra ni s pandemijom korone. U Hrvatskoj su brojke kako - tako, a i u tragediji koju su izazvali potresi korona je pala u drugi plan, ali iz svijeta ne stižu dobre vijesti. Virus mutira. Neke zemlje se potpuno zatvaraju, a spasonosni učinak cjepiva još nije vidljiv.
No, u sjeni potresa i korone gmižu i drugi procesi koji zabrinjavaju, a najviše zabrinjava gmižući rast cijena. Danas su ponovno poskupjeli nafta, benzin i plin. Cijene goriva su sasvim blizu iznosu od 10 kuna za litru. Poskupjeli su i mnogi artikli iz standardne potrošačke košarice. Sve su skuplji prehrambeni proizvodi i mnogi drugi artikli bez kojih se ne može.
Uz sve to, iako se kalendarski nemamo razloga žaliti, ali u općem kontekstu ne zvuči dobro, dolaze zahlađenje i snijeg, a to znače da će porasti i troškovi za struju, a i cijene struje će zbog povećane potrošnje najvjerojatnije samo rasti.

Iz kategorije: Vijesti