Sidebar Menu

Datum objave: 02. Siječanj 2021

POTRES / Danas tlo na Baniji jutros miruje, ali je jučer i prekjučer tamo bilo čak 150 potresa. Širom svijeta jučer i jutros dogodilo se više od 120 jakih potresa.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Jutro drugo dana 2021. godine na petrinjskom epicentralnom području protječe bez novih većih potresa. Tlo pod Siskom, Petrinjom i Glinom miruje nakon što se jučer i prekjučer tamo dogodilo čak 150 potresa. Seizmološke službe zabilježili su 96 potresa 31. prosinca i 54 potresa 1. siječnja. Situacija je uglavnom očekivana. Prema iskustvima iz dosadašnjih potresa nakon prvog velikog udara slijdi niz manjih potresa prije smirivanja tla, ali koliko dugo to može potrajati ne može se znati.
I dok Banovina miruje, seizmološke službe javljaju o serijama jakih potresa širom svijeta. Tijekom posljednja 24 sata, jučer i jutros, zabilježeno je više od 120 jakih potresa srećom na slabo nastanjenim područjima.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam