Datum objave: 31. Prosinac 2020

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE ŠKŽ / Svaka pomoć je dobro došla, ali je važno izbjeći stihiju. Tko želi pomoći treba se prijaviti u bazu volontera Crvenog križa.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije sve ljude dobre volje koje žele pomoći stanovništvu pogođenom razornim potresom na području Sisačko-moslavačke županije usmjerava na Hrvatski Crveni križ. Svi građani koji su voljni volontirati i tako pomoći stradalima mogu se prijaviti u bazu volontera HCK. 

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, da donacije uplate na sljedeći račun:
Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Model: HR 00
Poziv na broj: 770
Svrha: Za žrtve potresa u Hrvatskoj

Za uplate iz inozemstva:
BIC ( SWIFT) kod: PBZGHR2X
Banka : Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10000 Zagreb, Croatia
Korisnik: Croatian Red Cross, Ulica Crvenog kriza 14, 10000 Zagreb, Croatia
Podaci o uplati: Za žrtve potresa u Hrvatskoj

Uplate se mogu izvršiti i mobilnim bankarstvom putem barkoda.

Stanovništvu koje se suočava s posljedicama razornog potresa pomoći možete i pozivom na broj 060 9011. (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru.

Pravne osobe se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a u međuvremenu je kreirana i mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.na koju se također upućuju pravne (i fizičke) osobe radi pružanja pomoći potresom pogođenim područjima.

Molimo građane da se drže uputa koje objavljuju Ravnateljstvo civilne zaštite i Hrvatski crveni križ. Svaka pomoć je dobro došla, ali je važno izbjeći stihiju i voditi računa o tome tko upravlja reagiranjem sustava civilne zaštite kao i organizacijom sudionika, operativnih snaga i građana radi ostvarivanja zaštite i spašavanja ljudi, životinja, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša. Stoga, pomažite organizirano!

NAČELNIK STOŽERA
Nikola Blažević

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

 

Iz kategorije: Vijesti