Datum objave: 30. Prosinac 2020

POMOĆ STRADALIMA U BANOVINI / Šibenski gradski vijećnici odriču se mjesečne naknade za pomoć potresom pogođenih područja

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika Dragan Zlatović uputio je danas poziv vijećnicama i vijećnicima Gradskog vijeća da se odreknu vijećničkih naknada za tekući mjesec, a koje bi se uplatile u korist posebnog humanitarnog računa za pomoć potresom razorenih područja.

Većina vijećnika odazvala se ovoj inicijativi te se na taj način svojim doprinosom priključila zajedničkoj akciji pomoći koja je ujedinila cijelu Hrvatsku.

„Zahvaljujem svim vijećnicima na iskazanoj solidarnosti, naše misli i molitve su sa svim stradalima i onima koji u ovim trenutcima čine sve da pomognu unesrećenima i ozlijeđenima.“, poručio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika Dragan Zlatović.

Već smo javili da su se gradonačelnici četiri najveća dalmatinska grada, Željko Burić, Andro Krstulović Opara, Branko Dukić i Mato Franković, danas nakon novog razornog potresa koji je pogodio Petrinju, na video sastanku dogovorili su otkazivanje planiranih novogodišnjih programa te su donijeli odluku da svaki od gradova odmah uplati po 150.000 kn za pomoć gradu Petrinji. Istovremeno su krenuli s koordinacijom svih hitnih službi i stavili na raspolaganje sve potrebne resurse od mehanizacije, smještajnih kapaciteta do daljnje financijske pomoći.

 "Izražavamo sućut i solidarnost zbog posljedica snažnog potresa koji je pogodio Petrinju i petrinjski kraj. Duboko žalimo za tragičnim gubicima života i nastaloj šteti te želimo brzi oporavak ozlijeđenima. Naši gradovi stoje vam na raspolaganju i spremni smo pružiti pomoć.“ poručili su gradonačelnici u zajedničkoj izjavi. 

FOTO:  Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz kategorije: Vijesti