Sidebar Menu

Datum objave: 27. Prosinac 2020

KORONA / Danas u 18,30 počinje cijepljenje zdravstvenih radnika koji liječe oboljele od korone. U protekla 24 sata umrlo je troje naših sugrađana.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Korona i dalje hara. Umrlo je još troje naših sugrađana, no čini se da je počela presudna bitka s opakom zarazom - danas počinje cijepljenje protiv oboljenja koje uzrokuje COVID-19. U 18,30 sati počinje cijepljenje. Cjepivo će prvi primiti zdravstveni radnici Opće bolnice Šibensko-kninske županije koji rade s COVID-19 pacijentima.
Šibensko - kninska županija dobila je 155 doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 tvrtke Pfizer, koja će se distribuirati zdravstvenim ustanovama i domovima za starije i nemoćne osobe. Tih 155 doza cjepiva omogućava cijepljenje oko 770 osoba.

U županiji je trenutno 237 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19. U šibenskoj bolnici liječi se 38 osoba, od kojih je tri osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 24 osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1026 osoba.  U posljednja 24 sata uzorkovano je 14 uzoraka za testiranje na koronu. Tri su osobe bile pozitivne.  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.